фирми продукти
представяме
работа
 
11 страхотни дворчета с камини

Камината внася топлина и уют, независимо дали е поставена вътре в дома или пък извън него. Разнообразието в дизайна и употребата им е голямо, особено ако става въпрос за употреба в двора или градината, където възможностите са още повече. Вижте няколко дворчета и градини, при които камината играе съществена роля в дизайна.


Практично решение

камини

Не е задължително камината да бъде голяма, нито да е направена от камък, за да почувствате нейната атмосфера. Ето например тази малка и преносима камина – огнище е отлично решение за малкия кът в задния двор, около който може да се събере цялото семейство.


Камина - стена

камини

Тук камината изглежда сякаш е вградена в каменна стена, тъй като самият й корпус е висок и масивен. Тази стена обособява кътчето за сядане и създава усещане за малка стая насред градината. За да се омекоти студенината на камъка, около камината е засадена много зеленина, включително и пълзящи растения, които покриват част от нея.


Лично пространство

камини

Подобно на предишната камина и тази е с големи размери, неподобаващи стена. Тук обаче тя е част от цялостно заграждение, което създава усещането за уединение и домашен уют, макар кътчето да е разположено сред природата.


Предимството на комина

камини

Най-лесният начин да се изгради външна камина е като се използва вече съществуваш комин. По този начин от външната страна на сградата се създава чудесен декоративен ефект, който е едновременно и практичен, тъй като не се налага да се изгражда изцяло нова камина.


Част от опорна стена

камини

Обикновената каменна опорна стена е превърната в акцент, като в нея е вградена масивна камина. Тъй като теренът зад стената е на склон, е постигнат и още един ефект – камината не заема излишно място в двора.


Семпло и стилно

камини

Тази камина доказва, че не е задължително съоръжението да е масивно или помпозно, за да е стилно – напротив, достатъчно е малко, но спретнато каменно огнище, особено ако в екстериора има друга фокусна точка (каквато е красивата гледка например).


Камина край басейна

камини

Звучи като странна приумица, но всъщност тази елегантна камина играе по-скоро декоративна роля. Със своите малки размери и красиви извивки, тя има вида на скулптура в градината. Освен това вероятно може да бъде полезна след сутрешно или среднощно плуване или за уютни вечери с приятели край басейна.


Не на квадратните форми

камини

Тази разчупена като дизайн камина е истинска каменна декорация за градината. Нейните красиви извивки не само помещават в себе си уютното огнище, но й играят ролята на стена, обособяваща малко кътче за сядане с изглед към морето.


Вградена в стената

камини

Камината тук е вградена в стената, сякаш обикновена ниша е превърната в уютно огнище. За да се разчупи скучният сив цвят на стената, около камината са подредени мебели в ярки цветове.


Акцент във външната кухня

камини

В тази слънчева външна кухня камината е превърната в акцент и декорация – тя е облицована с естествен камък в нестандартни нюанси, а коминът й е опора за дървена пергола – навес, върху която расте свежа зеленина.


Камина с пейка

камини

Интересно решение за двора, при което в конструкцията на камината е включено и място за сядане. Тялото на камината е поставено в ъгъла, а от двете му страни е изградена ниска пейка, облицована  с камък, която служи за сядане или за поставяне на саксии с цветя.


Източник: bhg.com28 октомври 2009 14:34 | gotino
От: akpani
mnogo sa hubavi, suzdawat use6taneto za lageruvane v sobstveniq dvor.Izlu4vat uiut i romantika. Dobri sa kato idei!!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
дворчета, камини, екстериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg