фирми продукти
представяме
работа
 
12 растения, които да засадите през есента

Свикнали сме да свързваме сеитбата в градинката с пролетния сезон. Има обаче растения, които е добре да се засадят в по-хладно време, което им дава здравословно начало на развитието, особено ако живеете в район с по-мек климат. Ето и няколко от тях.


1. Перуанска лилия (Alstroemeria aurea)

растения

Алстромерията, наричана още перуанска лилия, цъфти в нюанси на жълтото и оранжевото. Растението е високо между 60 и 90 см и расте дотогава, докато почвата не се затопли твърде много.


2. Астра (Aster x frikartii)

растения

Деликатните цветчета на астрата заблуждават – растението, което ние наричаме богородичка, е много издръжливо и толерантно към условията, в които го отглеждате. Добро решение са сортовете "Mönch" и "Wonder of Staffa", които разцъфтяват в лавандулово и люляково.


3. Коча трева (Nepeta x faassenii)

растения

Растението покрива земята с цветен килим в лавандулово синьо и зелено. За да разцъфти отново, почиствайте изсъхналите цветове, като ги изрязвате заедно със стеблото ниско до земята. По-високите сортове достигат до 30 см височина и образуват чудесна жива ограда около лехите или бордюра.


4. Ехинацея (Echinacea)

растения

Цветна и много издръжлива, ехинацеята цъфти с едри цветове в розово и пурпурно (хибридните сортове цъфтят и в други нюанси). Растението достига до 50-60 см височина, а цветовете му могат да достигнат диаметър 10 сантиметра.


5. Кореопсис (Coreopsis)

растения

Кореопсисът, наричан още жълтичка, цъфти с дребни цветчета в жълто и оранжево. За да разцъфне отново растението, редовно почиствайте сухите цветчета.


6. Незабравка (Myosotis sylvatica)

растения

Добро решение за сенчестите градини и дворчета, незабравката цъфти в деликатни цветчета в нежно синьо. На местата с по-мек климат тя започва да разцъфва още през пролетта.


7. Гайлардия (Gaillardia x grandiflora)

растения

Гайлардията цъфти с изобилие от зеленина и разнообразие от нюанси – жълто, златисто, червено, оранжево.


8. Рудбекия (Rudbeckia hirta)

растения

Златистите венчелистчета на растението обграждат тъмно ядро, което създава приятен контраст. То цъфти с едри цветове и достига височина между 90 и 120 сантиметра.


9. Хойхера (Heuchera)

растения

Хойхерата се развива най-добре в леко сенчести градини, които през по-студените месеци са изложени на слънце. Тяхното най-голямо предимство са не толкова цветчетата, колкото листата, които са с интересна форма и ярки цветове.


10. Лавандула (Lavandula)

растения

Лавандулата изпълва градината не само с цвят, но и с приятен аромат. Най-ароматна е английската лавандула, а испанската й разновидност има най-отчетливи цветчета. Растението е подходящо и за тесни пространства, тъй като то се смества чудесно в тях и образува плътен "килим".


11. Храстовидна салвия (Salvia leucantha)

растения

Кадифените пурпурни цветчета на градинския чай образуват красива храстовидна структура, докато не настъпят първите студове. На местата с по-мек климат салвията започва да цъфти още през пролетта. Растението достига височина между 90 и 120 сантиметра и ширина до 1.8 метра.


12. Пурпурна тлъстига (седум), (Sedum telephium)

растения

Много издръжливо на суша растение, седумът има и друго предимство – неговите пурпурно обагрени цветчета контрастират приятно на свежата зеленина. Растението се съчетава прекрасно с леха от астри и достига височина между 30 и 60 сантиметра, и ширина до 60 сантиметра.


Източник: sunset.comНяма коментари


ключови думи
цветя, градина, засаждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg