фирми продукти
представяме
работа
 
Ваза на богатството

Какво представлява вазата на богатството? Това е красив съд, в който се слагат различни ценни неща и символи. Вазата на богатството е един най-забавните и приятни методи за привличане на богатство във Фън Шуй. Обикновено човек го прави в добро настроение, като си пожелава хубави неща.

 

Sv502816-vaza.jpg Съдът може да е направен от елемента Земя (керамика, порцелан) или от елемента Метал (мед, сребро, месинг). Най-удачната форма е съд с широко гърло, което преминава в по-тясна шийка и се разширява в широк обем. Символизмът на тази форма е: парите лесно влизат и по-трудно излизат. Съдът трябва да е устойчив, стабилен и да ни харесва. Може допълнително да го украсим или изрисуваме по свой вкус.

 


Обикновено вътре в съда се слагат 3, 6 или 9 китайски монети с квадратен отвор, свързани с червен шнур. Ние може да използваме актуални български монети, например от 1 лев. Трябва да се сложат и банкноти – както левчета, така и евро, долари и други валути, които за нас имат някакво значение – например ако имаме бизнес с определен вид валута. Може да се добавят старинна монета, златен предмет, друг важен за нас паричен символ. И тъй като парите обичат обръщението, добре е в края на годината част от парите във вазата да се изхарчат за да дойдат нови постъпления. За какво се харчат също не е маловажно. Ето един принцип, който не е задължителен, но работи добре – една трета за себе си, една трета за църквата или благотворителност, останалата една трета – за любими хора. Част от паричките трябва да останат в съда ''за мая''.

 

Лилиян Ту - известен Фън Шуй специалист предлага във вазата да сложим и 7 вида полускъпоценни камъни. Можем да избираме измежду: аметист, цитрин, прозрачен кварц, топаз, тигрово око, малахит, корал, лазурит, содалит, сердолит, нефрит, перли, аквамарин, планински кристал, розов кварц, тюркоаз и др. Препоръчва и поставянето на пликче с малко пръст от двора на богат човек, разбира се пръстта се взема с разрешение.
Препоръчва се и слагането на пет вида семена: жито, ориз, боб, просо, ечемица, също в пликче. Семената са символ на изобилие и на хранителните запаси в семейството.

 

Според мен добре е вазата да не е запълнена до горе за да има място за още богатства. При сполучливо завършен проект или сделка, можем да добавим нещо вътре в знак на благодарност. Най-подходящо място за тази красива символична ваза е сектора на ''Богатството'' – бил той сектор на дома, стаята или просто сектор на бюрото.

 

И нека не забравяме основни принципи като ''Законът за вземането и даването'' (виж Дийпак Чопра ''Седемте духовни закона на успеха'').

 

Ако използвате правилно своята ваза на богатството, може да получите необикновено позитивни резултати. Но използването на символи е само една малка частичка от изкуството Фън Шуй.

 

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, ваза на богатството, ваза, интериор, богатство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg