фирми продукти
представяме
работа
 
Борисов търси европари за "Хемус"

Борисов търси европари за ХемусЗа България е много важно да обвърже автомагистрала "Хемус" с някоя оперативна програма. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов при срещата си с полския си колега Доналд Туск. Намирането на европари за магистралата не е правено от предишните правителства, а в близките 10 години България няма да може да намери собствени средства за възловата магистрала, която трябва да съкрати пътя от столицата до Варна, обясни Борисов. По думите му помощта на Полша, която през следващата година ще председателства ЕС, е много важна за България.

По време на срещата в Евксиноград Туск обеща подкрепа за по-бързото влизане на страната ни в Шенген. При следващата среща на границата вече да не се проверяваме за лични карти и документи пожела Туск. Той оцени високо усилията на България, която е успяла да си върне имиджа на стабилна страна и похвали енергичната борба на българското правителство с корупцията, която била високо ценена и във Варша, и в Брюксел.

Туск заяви, че за страната му е важно освен развитието на транспортните коридори и бъдещето на енергийните трасета. Те, както и ядрените и газовите проекти, са били тема на проведените срещи между двамата премиери. Туск бил впечатлен от опита на България в ядрената енергетика и възнамерява да го ползва в родината му.

България и Полша си приличат по стабилните икономики въпреки глобалната икономическа криза. Условията за бизнес в България донесли известно притеснение у Доналд Туск, шеговито сподели той и призна, че Полша изостава от нашата страна в това отношение.

По-късно Борисов направи първа копка на обекта "Белослав – промяна на физическата и жизнена среда за жителите му, привлекателен за туристи и инвеститори", който е финансиран по оперативна програма с над 5 млн. лв. В малкия град премиерът и министърът Томислав Дончев откриха нова канализационна мрежа и колекторна система, които са реализирани също по оперативна програма и струват 22 млн. лева.


15 октомври 2010 - в. Монитор




Няма коментари


ключови думи
пътно строителство, инфраструктура, инфраструктурни проекти, магистрала Хемус


още от категорията пътно строителство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg