фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа от копчета

Тази нестандартна на визия лампа можете да изработите сами от стари копчета. Тъй като изисква повече време, за да оформите нанизите, можете да погледнете на идеята като на нещо, върху което да работите в свободното си време, дори да не успеете да я завършите за ден. Размерите и формата на основата могат да са различни - конусовидна, правоъгълна, барабан. Употребяваните за лампата копчета могат да са в една разцветка или да са разноцветни, а можете да оформите с тях някакви шарки и мотиви. Ако разполагате с копчета в различни разцветки, но искате да изработите лампа с един цвят, можете да боядисате преди да започнете с проекта всички части със спрей боя - от двете страни, като оставите боята да изсъхне добре.

Лампа от копчета


От какво се нуждаете, за да я изработите:
стар или нов абажур, най-добре само металната конструкция; здрава корда; игла; копчета с различни размери и различна форма, макар че можете да употребявате еднакви части; по желание спрей боя.

Как да я изработите:


1. Ако употребявате стара лампа, която искате да трансформирате, махнете покритието върху металната конструкция, обикновено тъкан, а ако желаете обработете основата със спрей боя, тъй като тя ще се вижда под копчетата.

2. Ако искате да ползвате копчета в еднаква разцветка, но не разполагате с еднакви копчета, напръскайте ги със спрей боя и я оставете да изсъхне. Срежете парче от здрава корда, нанижете я на игла и започнете да нанизвате копчетата през центъра, като ги избутвате плътно, за да не остава пространство. В зависимост от размерите на частите и на основата, ще са Ви необходими поне 16- 20 копчета.

Лампа от копчета

3. Започнете да завързвате низовете върху основата, като захващате единия им край на възел, така че най-горното копче да застане на ръба на конструкцията. Захванете здраво и изпънете, а другия край завържете за долната част на конструкцията.

4. Завържете още ивици от корда с нанизани върху нея копчета, като ги разпределяте на такова разстояние, че да образуват своеобразна завеса, която да пропуска светлината от лампата.

Лампа от копчета

5. Преди да монтирате конструкцията върху основата на лампата можете да обработите повърхността със спрей боя. Оставете я да изсъхне и монтирайте частите и крушката.

Лампа от копчета


Още идейки

Можете да захванете върху ъгловата основа нанизи от разноцветни копчета, за да оформите по-нестандартна визия.

Лампа от копчета

Ако не искате светлината от лампата да е твърде ярка или не искате да разваляте новата си лампа, можете да захванете копчетата върху тъканта, без да я махате. Това е хубава техника, ако не Ви се занимава да демонтирате и нанизвате. Захванете върху повърхността на лампата подбраните от Вас копчета, като можете да ги комбинирате с пайети, като ползвате пистолет за топъл силикон и ги позиционирате плътно или във форма, след което оставите лепилото да изсъхне.

Лампа от копчета


Източник: shedreamsbig.blogspot.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, лампа, осветителни тела

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg