фирми продукти
представяме
работа
 
Нови идеи за старите вещи - 3

Нови идеи за старите вещи - втора част


Старите вещи можете да употребявате по-дълго време, вместо да ги изхвърлите на сметта, като ги трансформирате в нещо друго. Част от тези предмети могат да са функционални и практични хрумки в стаите.


Нова визия за часовника

Нови идеи за старите вещи - 3

За да промените визията на обикновения стенен часовник, можете да употребите цветен тапет. Махнете предната част на часовника и извадете стрелките от механизма на системата. Изрежете от тапета кръгла форма с размерите на часовниковата предна част, нанесете малко лепило и захванете тапета върху съществуващата плоскост. Пробийте малък отвор в центъра и след това монтирайте часовниковите стрелки на механизма.


Стълба за списания

Нови идеи за старите вещи - 3

Старата стълба от дърво или метал, ако я сгънете и я опрете върху стената, може да се превърне в рафтче за книги и списания. Можете да ги захващате върху нея като ползвате стъпалата. Преди да я поставите в стаята можете да я боядисате.


Тиксо за прахосмукачката

Нови идеи за старите вещи - 3

Докато минавате с прахосмукачка из стаята можете да оставите следи върху первазите, върху краката на мебелите и върху праговете. За да предпазите повърхностите от повреждане можете да облепите предната част на прахосмукачката, по-точно на нейната засмукваща повърхност, с малко тиксо. Можете да употребявате хартиено тиксо или изолирбанд, за да облепите онези части, които се блъскат в стените и могат да оставят грозни драскотини.


Гребен за килими

Нови идеи за старите вещи - 3

За да "разрошите" онези части на килимите, които са били дълго време притискани от крачетата на мебели можете да употребявате гребенче от пластмаса. Разбутайте с гребена влакната в посока, която е обратна на тази, в която са били преди.


Хартиена форма за сладки като капачка на бурканче


Нови идеи за старите вещи - 3

Вместо капачка за буркан можете да ползвате хартиена формичка за сладки с подходяща големина. Разгънете я така, че да покрива страничните части и след това я захванете с ластиче или с канап. Можете да я поставите директно или върху капачката на буркана.


Спагети върху торта

Нови идеи за старите вещи - 3

Запазете за по-дълго сложните форми от сметана и крем върху тортата, ако трябва да я съхранявате в опаковка, като употребявате несварени спагети. Сложете няколко спагети по периферията на тортата и ги счупете на желаната височина, а върху нея увийте фолио или поставете кутия.


Форма за сладки за лед


Нови идеи за старите вещи - 3

Малките кубчета лед се топят много бързо и разводняват напитките. За да оформите по-големи кубчета, които можете да употребявате в кухнята и трапезарията, вместо формички за лед поставете във фризера метална форма за печене на сладки. Когато водата замръзне извадете формата и я обърнете, след това прокарайте задната й част под гореща вода, за да се отделят кубчетата от формата.


Консервена кутия за отнемане на влагата


Нови идеи за старите вещи - 3

Ако мазето или стаята Ви са твърде влажни, изработете си техника за отнемане на влагата с консервена кутия и сол. Измийте кутията и я напълнете със сол. Поставете няколко кутии в различни части на стаята, за да може солта да извлече влагата. Сменяйте я поне на 20 дена, като заменяте влажната сол със суха, за да поддържате абсорбцията.


Източник: realsimple.com

 







13 ноември 2012 10:52 | Браво !
От: Владимир Йосифов
Някои от съветите знаех, но други ме изненадаха приятно. Ще ползвам тиксото и гребена. --- В моето детство с хартиени капачки се затваряха сладка и пелтета. Поздрави,
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, полезни съвети, интересни идеи

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg