фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна декорация за стълбите

Ако скучната визия на стълбището във Вашия дом или вила Ви е дотегнала, можете да оформите цветни зони върху вертикалните части на стъпалата. Можете да ги оформите само с малко боя и шаблонна матрица. Този проект е приложим за стъпала, на които хоризонталната повърхност излиза леко напред, за да могат да се поставят шперплатови плоскости. Ако стъпалата във Вашия дом не са такива, можете да нанесете боята директно върху повърхностите на вертикалните зони.

Цветна декорация за стълбите


Какво е нужно, за да я направите: шаблон; бои в поне две разцветки; макетен нож; ножовка; повърхности от шперплат; бояджийско тиксо; четка за боя.


Как да я направите:

1. Измерете височината и широчината на вертикалната част на стълбите. Изрежете с ножовка от шперплатовите повърхности определен брой парчета с тези стойности. Тъй като повечето стълби не са еднакви, измерете вертикалната част на всяка и номерирайте повърхностите. Обработете с шкурка повърхностите на новите плоскости по вертикала, избършете с парцал и оставете настрана.

2. Ако искате по-наситена разцветка можете да нанесете върху шперплатовите повърхности пласт грунд. Нанесете няколко пласта боя за основа, например бяла, като изчаквате да изсъхне добре.

3. Свалете на компютър шарките за шаблон, увеличете според размера на стълбите и принтирайте. Изрежете с ножици шарките от хартия.

Цветна декорация за стълбите

Цветна декорация за стълбите

Цветна декорация за стълбите

4. Прехвърлете шарките върху самозалепваща се хартия, за да можете да нанесете боята по-лесно. Изрежете повърхностите спрямо шарките на шаблона с макетен нож. Онези части, които изрежете, ще се оцветят с разцветката, която ще нанесете, а другите зони ще стоят в основната разцветка. Изрежете матрица за всяка повърхност, отлепете задната част и залепете върху плоскостта.

5. Ако нанасяте боята директно върху повърхностите на стъпалата, а не върху плоскости, поставете всяка матрица върху вертикалната част на стъпалата. Обработвайте повърхностите зона по зона, като местите матрицата по дължина, а ако искате можете да изработите цялостна матрица, която да е оформена от система от шарките, които сте принтирали. За да се оформи матрицата поставяйте шаблона върху повърхността, изрязвайте, преместете и изрежете втората шарка, а ако трябва завъртете шарките, за да се оформи огледална визия.

6. Нанесете втората разцветка боя, която да оцвети онези части от матрицата, които са изрязани от повърхността. Изчакайте да изсъхне и нанесете още един слой боя. Можете да ползвате еднаква разцветка за всички стълби или да комбинирате боите.

7. Махнете матрицата, а ако обработвате повърхността на части, преместете я по дължина, за да оформите втора шарка. Ако сте оформили цялостна матрица, махнете я и изчакайте боята да изсъхне. Комбинирайте една или няколко шарки.

8. Ако сте оформили шарките върху плоскости, захванете ги със самозалепващи ивици за килими върху повърхностите на стълбите, така че да стоят стабилно. Така можете да сменяте плоскостите, за да промените визията на стълбите.

Цветна декорация за стълбите

Източник: lowescreativeideas.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg