фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна декорация за дръжките на шкафчетата

Ръчно изработените декорации и детайли внасят оригиналност във всеки един интериор, но цените им са доста високи. Предлагаме Ви да си направите сами дизайнерски дръжки за шкафчетата и чекмеджетата.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


От какво се нуждаете:


* паус и/или графитна хартия;
* интериорна или акрилна боя;
* полиуретан на водна основа;
* четки за рисуване;
* шкурка P 220;
* грунд


Инструкции:

1. Първият етап включва подготовка на дръжките за боядисване. Тя зависи от материала, от който са направени. Дървените дръжки се нуждаят от леко заглаждане с помощта на шкурка, която ще обере всички неравности. Не използвайте грунд, ако искате да запазите дървесния рисунък по повърхността. Металните дръжки трябва да се обработят с грунд за метал, който е под формата на спрей. Ръкохватките, изработени от смола, се нуждаят от най-малка подготовка – минете ги с шкурка, ако повърхността е неравна. Не е необходимо грундиране. 

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


2. Нанесете 2-3 слоя боя от желания цвят върху вече обработените дръжки. Внимавайте да не наслоявате много боя върху вътрешната част на дръжката (която влиза в дървото) – това ще затрудни завиването й след като приключите с боядисването. Преди на нанесете нов пласт боя, изчакайте предишния да изсъхне напълно.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


3. Преди да започнете да рисувате, изберете дизайна, който искате да постигнете. Дизайнерите препоръчват да пренесете върху шкафчетата някаква декорация от тапетите или завесите в помещението. Занесете парче от тапета или пердето в някой копирен център, където ще го свалят и оразмерят в размер, подходящ за дръжката.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


4. Направете си шаблон. Начертайте формата на дръжката върху хартията, след което разположете избрания дизайн в очертанията. С помощта на графитна хартия можете директно за пренесете формата върху дръжката. Друг вариант е просто да я прерисувате.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


5. Сега следва забавната част. След като вече сте пренесли формата върху дръжката, можете да пристъпите към оцветяването в желания цвят. Дръжте наблизо мокра кърпа, с която можете веднага да премахнете боята, ако не сте доволни от резултата. Ако боята е изсъхнала, но не Ви харесва и искате да я премахнете, направете го с шкурката.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


6. Когато сте готови с декорацията, лакирайте дръжките. Използвайте 4-5 слоя лак на водна основа. Той съхне по-бързо, издръжлив е и е по-безопасен за децата.

Лесна декорация за дръжките на шкафчетата


Източник: wikihow.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, декорация за дома, декорации

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg