фирми продукти
представяме
работа
 
Дървена изтривалка за входа

Можете да изработите изтривалка от дървени части в ярки багри, която да поставите пред входа на своята къща. Изтривалката може да се употребява за изтриване на обувките или за тяхното съхранение. Можете да изберете с какви размери да са частите и колко от тях да поставите, както и в какви разцветки да ги оцветите. В мокро време можете да поставите под изтривалката парче тъкан, което да попива капещата вода от обувките. За изработката на тази цветна изтривалка не са необходими много инструменти или специални майсторски умения.

Дървена изтривалка за входа

Необходими материали:

* чамови дъски с размери 2.5 х 5 х 240 сантиметра
* метални пръти с нарез, 6 милиметра
* гайки, 6 милиметра
* дрелка
* шкурка
* трион
* метална пила
* адаптивен гаечен ключ
* боя за дървесина, четка за боя

Ако не разполагате с оборудване за нарязване на дървените и метални части е добре да ги дадете в работилница да ги нарежат. По-лесно ще пробиете дървените части, ако употребявате пробивна преса, така че парчетата да не се разместват.


Инструкции:

1. Нарежете парчетата от дървесина, обработете ги с шкурка и ги избършете. Те трябва да са с дължина 23 сантиметра. Ако искате можете да ги нарежете на парчета с друга дължина, но трябва да я смените за всички части.

Дървена изтривалка за входа


2. Поставете по две точки от всяка страна на дървените части, на 3.5 сантиметра от ръбчетата, като ги центрирате във височина. Тези точки сочат къде трябва да работите с дрелката, за да пробиете отворите за металните сглобки. Пробийте с дрелка отворите през повърхността на всяка част по широчина.

Идея – Ако нямате пробивна преса, но познавате някой, който има, помолете го да пробие отворите на милиметри, тъй като дрелката може да довърши пробивната дейност и без преса. Може да захванете с тиксо шест дървени части и да пробиете отворите до парче дървесина, срязана под прав ъгъл – парчето изпълнява работата на пробивната преса и задържа стабилна металната част на дрелката.

Дървена изтривалка за входа


3. Нанесете боя върху дървените части, оставете да изсъхне и ако желаете можете да нанесете още един пласт. Добре е да нанасяте бои за екстериорна употреба, които не се изтъркват толкова лесно от вода и температури, които варират.

Дървена изтривалка за входа


4. Изрежете дължината на металните пръти с нарез с 2 сантиметра повече от широчината на изтривалката. Ако не искате да обработвате изрязаните крайчета с метална пила, за да можете да вкарате по нареза гайките трябва да навиете гайката преди да изрежете парчетата – завъртете я навътре, а като приключите с работата я върнете нагоре.


5. Нанижете частите от дървесина на металните пръти и захванете по крайчетата с гайки, за да стопирате движението. Крайните части се захващат поединично, а тези във вътрешността се захващат една до друга по шахматен способ. Ако някоя част се повреди и трябва да я поправите, можете да развиете гайките и да разглобите изтривалката. Ако искате да оформите по-голяма изтривалка, сменете металните сглобки с по-дълги и поставете повече цветни дървени части.


Източник: lowescreativeideas.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, дървена изтривалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg