фирми продукти
представяме
работа
 
2 проекта с порцеланови чаши

Не е нужно да харчите пари заради интересни чаши, които се предлагат на пазара. Можете да имате нестандартна чаша само с малко време и въображение. Тези две техники могат да трансформират обикновените керамични чаши в страхотни аксесоари за дома, които да оформите по свой вкус. Разцветките и формите могат да са разнообразни.

Чаши с цветно животно

2 проекта с порцеланови чаши

Можете да вдъхновите визията на керамичните чаши от всякакви шарки, на животни и форми. Ако използвате апликации върху повърхностите трябва много да внимавате да не повредите ръбовете им. Ако обаче използвате цветна боя за керамични повърхности, няма да се налага да сменяте апликацията редовно.

Необходими са Ви самозалепваща хартия, макетен нож, цветна боя за керамични повърхности, принтер и четка за боя. Оразмерете показаните форми и ги пуснете на принтер върху самозалепваща хартия за битови нужди. Изрежете с макетен нож формите и оставете само хартията извън тях.

Почистете добре повърхността на чашата и подсушете. Поставете върху желаната зона парчето самозалепваща се хартия. С четка нанесете боята и оставете да изсъхне за няколко минутки. Махнете хартията като внимавате да не размажете боята, а ако има грешки по повърхността, почистете ги с малко вода, преди боята да е засъхнала. Оставете цветните мотиви да стегнат за две седмици и използвайте по предназначение.

2 проекта с порцеланови чаши

2 проекта с порцеланови чаши

2 проекта с порцеланови чаши


Чаши – дъска за писане

2 проекта с порцеланови чаши

Можете да изработите чаша, върху която да можете да пишете, само като трансформирате обикновена керамична чашка без шарки с малко боя за ученически дъски за порцелан. Размерите на чашите и тяхната форма нямат особено значение, тъй като можете да нанесете боя върху цялата повърхност или само върху зони. Необходими са Ви само боя, четка и бояджийско тиксо.

Почистете и измийте чашата, подсушете я добре и я оставете настрани. Ако искате да нанесете боя върху цялата чаша няма нужда да употребявате бояджийско тиксо. Ако искате да оформите само зони върху нея, поставете парчета тиксо така, че да отделите зоните една от друга, хоризонтално или вертикално. Нанесете боя върху повърхностите и я оставете да изсъхне. Ако се размаже, изтрийте я с малко вода върху парче тъкан. Не поставяйте боя върху зони, които са в досег с храна и напитки, а само върху външни части на чашата. Махнете парчетата тиксо преди боята да е засъхнала и оставете да стегне за поне един ден. Изпечете чашата във фурна на 160 градуса, за 40 минутки. Можете да пишете върху чашата, за да се знае коя на кого е, какво има в нея или да започнете деня си с усмивка.

2 проекта с порцеланови чаши

Не използвайте обикновена боя за ученически дъски, тъй като тя не действа върху керамика, а освен това не трябва да се подлага на висока температура. Използваната за тази чаша субстанция е с различен състав от обикновената.


Източник: countryliving.com и witandwhistle.com







Няма коментари


ключови думи
интересни чаши, идеи за дома, оригинален дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg