фирми продукти
представяме
работа
 
2 лесни проекта за коледен венец

Вижте два лесни за направа коледни венеца, с които можете да декорирате празничния интериор на своя дом. Те са евтин и забавен начин да създадете празнично настроение, и интересно решение за онези, които се подготвят за Коледа като изработват сами декорацията за празника.


1. Коледен венец от бели коледни звезди

Този красив акцент е чудесен за стената на празничния интериор, но може да бъде поставен и хоризонтално върху коледната маса, допълнен с няколко искрящи топки и декоративни свещи. Той е направен от филцови "коледни звезди", насложени една върху друга.

 2 лесни проекта за коледен венец


Необходими материали:

* основа за венец (от стиропор или дунапрен)
* филц – бял или пък червен, и малко филц в зелено
* голяма игла и конци
* пистолет за топъл силикон
* панделка за окачване върху стената


Инструкции:


1. Изрежете дълга ивица от филца, с която да обвиете цялата форма за венеца. Ако желаете, можете да обработите филцът, който ще използвате, с гореща вода, за да го "разрошите" - .преди да продължите обаче, уверете се, че материалът е изсъхнал напълно, иначе лепилото няма да хване добре.

2. Свалете схемите по-долу и ги оразмерете според вкуса си и размерите на основата. Принтирайте двете форми и ги изрежете. Използвайте хартиените мостри, за да изрежете желания брой форми от малкия и от големия детайл. Предварително можете да увеличите или намалите съотношението в размерите между двата детайла.

 2 лесни проекта за коледен венец

 2 лесни проекта за коледен венец

3. По указаните прекъснати линии тропосайте с игла и конец, и внимателно наберете центъра на всеки детайл – малък и голям. Целта е да създадете по-релефни цветчета, леко вдлъбнати в средата.

4. Използвайте пистолета за топъл силикон, за да залепите малките цветчета върху големите, като ги завъртите в различни посоки. Така получените детайли пък залепете върху основата.

5. Изрежете от зеления филц кръгчета с диаметър 3 сантиметра. Залепете ги със силикон в центъра на всеки цвят. Използвайте филца, за да създадете малки топчета, пълни с памук, които да пришиете (залепите) върху филцовите кръгчета. За целта можете да използвате и помпони.

6. Пришийте към гърба на коледния венец широка панделка в зелено, за ад го окачвате.


2. Коледен венец от снежинки

Красив и свеж, този "снежен" коледен венец ще бъде чудесен акцент за празничния интериор. За направата му е нужна само основа и малко бял филц, а декорацията може да краси Вашия дом не само по коледните празници, но и през цялата зима.

 2 лесни проекта за коледен венец


Необходими материали:


* плътен бял филц
* обикновен бял филц (може и в кремаво или цвят слонова кост)
* молив
* ножици
* плоска основа за декоративен венец – от дунапрен или стиропор
* лепило – например топъл силикон
* силно двойнозалепващо тиксо
* спрей-лепило
* брокат


Инструкции:


1. Свалете схемите по-долу и ги оразмерете според своя вкус и размерите на основата. Можете да оформите о трите вида снежинки по няколко детайла с различна големина. Принтирайте ги и ги изрежете.

 2 лесни проекта за коледен венец

 2 лесни проекта за коледен венец

 2 лесни проекта за коледен венец

2. Използвайте хартиените макети, за да очертаете детайлите върху плътен и върху обикновен филц, като използвате формите от обикновения филц за облепване на гърба на другите форми (огледално).

3. Залепете двете страни на всяка форма, като използвате подходящо лепило.

4. Аранжирайте детайлите върху основата на декоративния венец и ги залепете на място със силикон. За повече релефност, можете да добавите допълнителни детайли, залепени върху парче двойнозалепващо тиксо.

5. Напръскайте целия аксесоар със спрей-лепило и нанесете отгоре броката. Оставете лепилото да изсъхне добре, преди да окачите върху стената.



Източник: bhg.com







1 януари 2012 16:53 | коледен венец
От: ниа
Аз си направих първия венец.Използвах обикновен червен вълнен плат и направих всяко цветче от 3 слоя. Заших бяла перличка в средата. Много ми хареса какво се получи:)
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
идеи за дома, интериор, декорация, коледен венец

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg