фирми продукти
представяме
работа
 
Стилно килимче с шаблонна декорация

Ако искате да подчертаете отделните сектори във всекидневната, детската стая или пък кабинета, можете да си измайсторите сами красиво и стилно килимче с ефектна шаблонна декорация. То ще се превърне в деликатен акцент на интериора, особено ако съчетаете нюанси от интериорната палитра с ярки пръски цвят.

Стилно килимче с шаблонна декорация

Можете да използвате готови едноцветни килимчета от различни материали, като подберете съответния вид боя. Ако искате да използвате килимчето за антрето или друга често използвана област с интензивно движение, за основа можете да използвате тънък шперплат (подобно на художническо платно), както е направено в конкретния проект.

Съвети: Използвайте течни акрилни бои или разредени с вода гъсти бои в тубички. Използвайте плоски четки в няколко размера. За да координирате цветовете на аксесоара с палитрата, можете да смесвате нюанси от боята един с друг.


Необходими материали:


* готово килимче или парче здрав плат (или друг материал)
* по желание: шперплат
* тапицерски телбод
* бял грунд
* акрилни бои
* шаблон за декорацията – може да използвате и схемата по-долу
* ножици
* самозалепваща се хартия
* хартиени чаши
* малък валяк за боядисване
* четки за боядисване
* шкурка

Стилно килимче с шаблонна декорация


Инструкции:

Подготовка на основата


1. Срежете избраната материя до размерите на основата – шперплатът, като добавите 15 сантиметра толеранс от всички страни.

2. Поставете материята върху голяма маса и поставете основата отгоре, като я центрирате. Изпънете и пригладете добре избраната материя, и започнете да я захващате с тапицерския телбод от вътрешната страна на основата. Ако няма да използвате основа, подгънете избраната материя по ръбовете и я захванете от вътрешната страна с двойнозалепваща лента за килими.

3. Обърнете аксесоара, поставете го върху четири чашки, обърнати с дъното нагоре, и нанесете с валяка за боядисване два слоя бял грунд. Оставете да изсъхне добре.

Стилно килимче с шаблонна декорация


Оформяне на декорацията

4. Смесете 1 чаша боя в кремаво с четири чаши вода и нанесете сместа върху цялата повърхност на килимчето. Оставете да изсъхне.

5. Свалете схемите, оразмерете ги и ги принтирайте. Изрежете формите и ги прехвърлете върху самозалепваща се хартия. Изрежете по контурите.

Стилно килимче с шаблонна декорация

Стилно килимче с шаблонна декорация

Стилно килимче с шаблонна декорация

6. За да създадете цветните петна за декорацията, очертайте около една от останалите форми (както ще ги групирате) кръг със свободна форма и изрежете по периферията. Във вътрешната част на кръга изрежете още един кръг. Така създавате допълнителен хартиен шаблон. Прехвърлете го върху самозалепваща се хартия и изрежете необходимия брой шаблони.

7. Залепете изрязаните от самозалепваща се хартия шаблони върху килимчето, като ги аранжирате по свой вкус. Върху листенцата залепете кръгчетата.

Стилно килимче с шаблонна декорация

8. Нанесете желания цвят за фона върху цялото килимче, като оставите небоядисана само вътрешността на кръгчетата. Оставете да изсъхне.

9. В кръгчетата нанесете с четка желания цвят боя, без да излизате от очертанията. Изчакайте да изсъхне. Внимателно отлепете шаблоните. Ако ще Ви бъде по-лесно, нанесете боята, когато вече сте отлепили кръгчетата, но при този вариант трябва да оставите шаблоните на листенцата, докато боята не изсъхне.

10. Очертайте върху листата линии за жилките и оставете да изсъхне. Нанесете два слоя акрилен лак, за да запечатате декоративните детайли.

 

Източник: marthastewart.com







Няма коментари


ключови думи
килимче, декорация, идеи за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg