фирми продукти
представяме
работа
 

Соларни продукти

За контакти: Брамак Покривни Системи ЕООД

Водещите традиционни енергоносители вече са преминали своя максимум. В същото време изкопаемите енергоносители увеличават отделяните емисии, което води до промяна на климата. Соларната технология дава възможност за производство на енергия без да се налагат допълнителни разходи.

В България средната слънчева радиация е около 1400 kWh на квадратен метър. По високите планински части и в североизточна България достига до 1600 kWh на квадратен метър. Така е на разположение достатъчна слънчева енергия, за да работят ефективно слънчевите колектори.

85% от годишната слънчева радиация е достатъчна за месеците от март до октомври, ако бъде уловена и използвана да затопли необходимата ни топла вода за битови нужди до 60°C. През останалото време подгряването на топлата вода трябва да се подпомага и дозагрява от отоплителна система. Като резултат приблизително 70% от нуждите от топла вода на едно домакинство се покриват от слънчевите колектори.

Оптимален ъгъл на наклона
Колекторите са най-ефективни, когато са ориентирани под прав ъгъл спрямо слънцето. Идеалният ъгъл също така е в зависимост от сезона, като през лятото слънцето е по-високо отколкото през зимата.

Най-благоприятен е наклонът между 20° и 70°. При соларни инсталации за подпомагане на отоплението за предпочитане е по-голям ъгъл (от около 30°), така че да се използва оптимално ниското слънце през зимните месеци. При инсталации само за топла вода наклон само от 20° дава възможност за ефективно използване.

Слънчев колектор за вграждане
Соларният колектор Брамак отговаря на най-новите изисквания на техниката:
- Структурирано закалено стъкло с намалено съдържание на желязо;
- Високоселективен алуминиев абсорбер с вакуумно положено покритие, меден меандър;
- Температурно устойчива изолация;
- Алуминиеви стъклодържатели с EPDM-гумени уплътнения;
- Вградена алуминиева обшивка, антрацитено сива RAL 7016;
- 10 години гаранция;
- Сертификат Solar Keymark, регистрационен Номер 011-7S1753 F.

Публикувано на: 20 февруари 2017
посещения: 4126
ключови думи
соларна система, соларни системи, соларен колектор, соларни колектори, слънчеви колектори


Продукти от същата фирма


Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg