фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите полилей от дантела

Покрай особено актуалните в момента стилове като винтидж, шаби шик и рустикален, дантелата намира все по-широко приложение. Освен за направата на фантастични рокли тя често бива използвана и в декорацията на дома.

Трудно е да се повярва, че с нещо толкова просто като дантелата могат да се създадат впечатляващи осветителни тела, но това е самата истина. С доза креативност имате възможността бързо и лесно да си направите атрактивен полилей от дантела, с който да уловите погледите на своите гости. 

Как да си направите полилей от дантела

Необходими материали:


- надуваема топка с приблизително 40-45 см диаметър
- тънко найлоново фолио
- бяло или прозрачно лепило
- шаблони за кръгчета с различна големина
- молив
- голяма купа или поставка, където да оставите лампата, докато лепилото изсъхне
- вентилатор
- крушка
- ножици

Основни стъпки за направата на полилея от дантела:

Първата ви задача е да надуете топката и да я увиете в стреч-фолио. Така ще я запазите чиста и ще можете по-лесно да я извадите от дантеления полилей. Топката ще даде формата и размера на бъдещото осветително тяло. Балон също би могъл да ви свърши работа, но ще трябва да работите много прецизно, за да не се спука.

Как да си направите полилей от дантела

Използвайте шаблоните, за да очертаете кръгове върху дантелата. Можете да използвате и готови декоративни покривки.

Как да си направите полилей от дантела

Получените кръгли парчета дантела ще използвате за изграждане на корпуса. Можете да ги потопите в лепилото или да ги мажете с помощта на четка едно по едно. Водоразтворимите лепила са добър вариант.

Как да си направите полилей от дантела

Покрийте топката с олепилените дантелени парчета. Преди да ги поставяте задължително ги отцеждайте от лепилото. Препоръчително е отделните дантелени окръжности да се припокриват с по 2-3 см.

Как да си направите полилей от дантела

Оставете така получената дантелена топка да изсъхне напълно. Вентилаторът може да ускори този процес.

Когато лепилният слой е достигнал максималната си якост, очертайте с молив кръг върху дантелата на мястото, откъдето топката се надува. Той трябва да бъде толкова голям, че през него да промушите крушката. За по-фина работа е добре отново да използвате шаблон.  Внимателно, с малка и остра ножичка изрежете оформения кръг. Другият вариант е изобщо да не облепяте повърхността в тази област.

Как да си направите полилей от дантела

Бавно изпуснете въздуха от топката и я извадете през изрязаната в дантелата окръжност. Ако сте използвали фолио, то също задължително се отстранява.

Особено важно е да прецените разстоянието от крушката до дантеления корпус. Освен това тя не трябва да бъде прекалено силна, за да не се стигне до прекомерно нагряване на текстилната материя.

Сега вече можете да закачите своя нов и актуален полилей. Меката светлина, която ще създава, моментално ще придаде уют и топлина на дома ви.

Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
осветителни тела, осветление, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg