фирми продукти
представяме
работа
 
Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня - част II

Модерните спални в минималистичен стил намират все повече почитатели сред ценителите на изискания интериорен дизайн. Свободата на действие и изчистените линии винаги са били предпочитани от онези, които не се страхуват да експериментират с околното пространство. Ако и вие бихте искали да промените облика на жилището си в тази посока – вижте тези няколко насоки, които биха могли да ви дадат нов поглед върху темата за спалнята. В първата част на статията разгледахме няколко ключови елемента за семплото обзавеждане – стените, източниците на светлина и цветовите гами. Сега ще продължим още малко напред по темата, като се задълбочим в дребни, но съществени детайли като декорацията и цветните акценти.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня

Минималистичният стил привлича много хора, които искат да обновят жилищата си. Семплите и изчистени идеи намират лесно приложение в най-различни пространства, а модерните тенденции могат успешно да се съчетават с богато разнообразие от креативни идеи – на практика всичко, което ви хрумне. Освободеното от тежка мебелировка и прекалено много помощно обзавеждане пространство стимулира творческото във всеки от нас и може да предложи необятно поле за експерименти.

Докато цялостният стремеж към опростяване на обзавеждането, цветовете и аксесоарите в спалнята ни освобождава доста визуално пространство, то това може да се окаже чудесно място да се развихрим с малко популярен декоративен елемент като таблата зад леглото. И защо не – ако спалнята ни е с изчистен и семпъл дизайн и боядисана в плътни тонове, една ярка и забелязваща се табла би могла да играе ролята на фокусна точка.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня

Що се отнася до нощните шкафчета – там има още по-голяма творческа свобода за действие. Вместо истински шкафчета лесно можете да използвате и един куп стари списания, за да повдигнете нощната лампа до нужното ниво. Може да комбинирате всичко това с един прост стол – колкото по-ретро, толкова по-добре. Това решение е свежо, небрежно, но достатъчно функционално, за да посрещне нуждата от нещо, което да изпълнява ролята на нощна масичка. Със същия успех може да ползвате дървени щайги, стар куфар или сандък.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня

Когато стените са "оголени" до абсолютния минимум, често ни се струва непосилна задача да се въздържим от запълването на това внезапно появило се празно пространство. Вместо да наблъсквате много и стилово различни картини, снимки и други аксесоари за стена, използвайте възможността да отдадете дължимото на най-голямата стена в спалнята с един единствен, монолитен акцент. Това може да бъде голям (но задължително семпъл, най-добре двуцветен) принт или картина, която да допълва пространството, вместо да го доминира.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня

Така стаята ще има повече въздух, а очите ще получат заслужена почивка от ярки и разсейващи цветове.

Дори и най-семпло подреденото пространство обаче се нуждае от аксесоари. Когато избирате такива за спалнята, дървото и естествените материали са чудесен вариант. Те придават топлина, без да са натрапчиви. Цветовата гама в спалнята пък е това, което кара малките неща истински да изпъкват. С изненада може да откриете, че колкото по-семпло е решен интериорът, толкова повече се подчертават именно дребните детайли, които иначе биха останали незабелязани.

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня

Как да обзаведем и декорираме минималистична спалня


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, идеи за спалня, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg