фирми продукти
представяме
работа
 
Рафтове с модерен геометричен дизайн

Рафтове с модерен геометричен дизайн

Един от последните трендове в областта на мебелния и интериорен дизайн са геометричните форми. И докато всичко в мебелите така или иначе е геометрична форма, тук говорим най-вече за извеждането на детайла до водещата позиция на визуален и функционален акцент. Ето как най-търсените рафтове в момента не са стандартните решения с прави ъгли и прости на вид, а именно кръгли, триъгълни и многостранни дизайнерски решения.

Рафтове с модерен геометричен дизайн

В общи линии този тренд не е нов и 80-те години вече ни подсказваха нещо подобно, но в момента наблюдаваме раздвижване и свежи идеи в областта на геометричния дизайн.

Най-силният коз при геометричния дизайн безспорно е симетрията. Повтарящите се форми са ненадминати в създаването на умерено чувство за ритъм и логика в интериора и са отличен начин за балансиране на пространството, особено когато в него си съжителстват различни стилове и концепции.

Рафтове с модерен геометричен дизайн


Рафтове с модерен геометричен дизайн

Рафтовете с актуален дизайн лесно могат да се превърнат във фокусна точка в помещението поради способността си да привличат погледа и да създават усещане за подреденост със своите строги или по-свободни форми. Иновациите в тази тенденция следват неотлъчно последните трендове в архитектурата и черпят вдъхновение директно от модерните сега жилища отворен тип, където разпределението на пространството се гради най-вече на имагинерни линии, подчинени на формата.

Симетрия и логика


Рафтове с модерен геометричен дизайн

Рафтове с модерен геометричен дизайн

Лесно можете да комбинирате и подсилите ефекта от тези геометрични решения с тапети, декорация или акесеоари, които също са вдъхновени от различните форми. Симетричната схема е ключът към дизайн, който "работи" за съответното помещение – накратко казано, ако уцелите баланса между различните цветове и форми, домът ви ще придобие уникален и функционален вид. От първостепенна важност е балансът – прекомерната употреба на твърде различни и нелогични форми може да затвори пространството и да го смали визуално.

Минималистично


Рафтове с модерен геометричен дизайн

Ако пък заложите на минимализма и оставите достатъчно въздух в стаята, можете смело да комбинирате триъгълници с кръгове и дори консервативни квадрати, без да нарушавате стиловата цялост на интериорните решения.

Свободни форми

Рафтове с модерен геометричен дизайн

Не забравяйте, разбира се, и последния писък на модата в геометричните аксесоари – това са невероятните рафтове, които имат свободна форма и могат да заемат различни "пози" в зависимост от интериора, а и от настроението ви!


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
дизайн, интериор, рафтове

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg