фирми продукти
представяме
работа
 
Висящи легла

Какво са висящите легла? Разбира се, името им красноречиво и категорично описва тяхната специфика – това са легла, които висят, вместо да стоят на твърдата повърхност на пода. Нещо като домашен вариант на хамака. Висящото легло може да бъде много гъвкав и удобен вариант там, където са необходими специални интериорни решения – например на места с ограничено пространство или стаи с няколко функции в едно.

Това висящо легло е проектирано и създадено от дизайнера Виктор Яжвиец – млад специалист от Полша, който се е профилирал в концепцията за подобен тип нестандартни решения.

Висящи легла

Леглото е проектирано така, че има две основни позиции. В свалено положение леглото има функционалност на стандартна двойна спалня с дървена рамка. Съвременният му изчистен дизайн е красноречив за качеството на изработката и модерните елементи, но в същността си дизайнерът залага на традиционни материали като масивното дърво и дебелите въжета.

Висящи легла

В другото си положение леглото може да бъде повдигнато до тавана, като по този начин освобождава пространство в помещението. Всичко това е подсигурено от автоматизирани повдигащи механизми и система от макари, което спестява всякакви усилия.

Висящи легла

Леглото е проектирано и произведено по поръчка, като размерът и материалите, използвани за направата му, могат да бъдат променяни според нуждите на пространството и изискванията на клиента. Най-голямата спалня, проектирана от младия дизайнер, тежи около 80 килограма и включва специални защитни механизми, които да предпазват конструкцията напълно при вдигнато положение.

Висящи легла

Изборът от дървен материал, цветове, плътност, лакови покрития и финиши е общо взето неограничен, така че всичко зависи от индивидуалните желания на този, който би искал да има висящо легло в спалнята си. Един от идейните елементи, които отличават тази мебел от серийните легла, е вграденото LED осветление, което придава особен и неповторим чар на това дизайнерско решение.

Подобен дизайн е разработен и по поръчка на холивудската знаменитост - актьора Винсент Картайзер, за неговата вила. Там цял екип интериорни гурута са се заели със задачата да създадат най-функционалното, но и естетически издържано легло за скромното пространство, което изисква гъвкави решения за максимално използване. Спалнята на Картайзер, за разлика от предишния пример, е закрепена за тавана с помощта на вериги. Това придава модерен индустриален вид на цялото помещение, което съчетава традиционни мотиви с последния писък на тенденциите в интериора.

Висящи легла

Таблата на леглото не е част от неговата конструкция, затова когато то е вдигнато, играе ролята на част от декора в самата стая. С едно движение, благодарение на прост механизъм, цялата табла (изработена от цяло парче неоформено дърво) се превръща в удобен и красив плот.

Висящи легла

Висящи легла

Висящото легло в интериора на пръв поглед може да изглежда като някои от моделите дрехи в ревютата за висша мода – интригуващо, но неприложимо на практика. Истината обаче е, че зад тази семпла идея се крие богата палитра от възможности за оползотворяване на пространството. Как иначе бихте могли за броени секунди да превърнете спалнята във всекидневна само с едно движение!


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
спалня, легло, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg