фирми продукти
представяме
работа
 
Тенденции в кухненските аксесоари

Кухнята – в това число и трапезарията – е място, в което прекарваме доста време, не само докато приготвяме храната или сутрешното си кафе, но и докато се храним със семейството.

Тенденции в кухненските аксесоари

Често се случва да използваме кухнята, за да почетем, да погледаме телевизия, да разгледаме някое списание или дори като работно място. Затова е хубаво, когато кухнята ни е приветлива и добре подредена, с удобно място за съхранение на всичко нужно. Е, често се случва плотовете да са затрупани от съдове, чинии, торби с покупки, тетрадката с домашното на детето, плодове и зеленчуци и всякакви други неща, които смущават пространството.

За да оползотворяваме добре мястото в кухнята, можем да използваме някои помощни средства, които да ни помогнат с организацията. Ето няколко прости, но изключително полезни предложения за аксесоари, които ще направят живота ви в кухнята по-лесен, функционален и не на последно място – по-красив!

Подноси

Тенденции в кухненските аксесоари

Декоративните подноси, панерчета и подобните им могат да внесат осезаема разлика във външния вид, но и във функционалността на кухненския плот. Подносите могат да отворят пространство и да освободят плотовете от дребни предмети, които иначе си нямат място. Вече не е нужно да търсите солница, нож или друго нещо из цялата кухня – то е пред очите ви през цялото време, подредено върху приятен поднос по ваш избор. А избор има – и то голям. Може да избирате между ратанови панерчета, дървени дъски, пластмасови и ръчно плетени кошнички, дори някоя стара тавичка може да ви свърши подобна работа и да внесе така нужната доза организираност в кухнята.

Поставки на етажи


Тенденции в кухненските аксесоари

Още по-функционален начин всичко да е на една ръка разстояние върху ограничената площ в кухнята. Поставките от този тип могат да имат най-различна форма, вид и предназначение, но са обединени от едно – пестят място и са чудесни там, където искате да подредите много неща върху малко пространство. Използвайте ги, за да държите свежи плодове, чинии, чаши или посуда, както и за каквото друго се сетите в кухнята.

Кошнички

Тенденции в кухненските аксесоари

Също като подносите, кошничките са чудесно допълнение към кухненския плот. Те изглеждат отлично в почти всички свои варианти, за което заслужават специално внимание. Една голяма или няколко малки кошнички ще ви помогнат да съберете всичко, от което имате нужда на едно място.

Буркани и кутии


Тенденции в кухненските аксесоари

Искате всичко да е организирано и подредено. Може би ви се струва добра идея да държите всичко зад вратите на кухненските шкафове. Това е логичен вариант, но реалното му приложение е съвсем друга история. Особено ако готвите, печете, експериментирате често в кухнята и имате нужда някои неща да са ви на разположение. Стъклени или керамични буркани, които можете да подредите из кухнята, могат да решат този проблем. Хем вашите подправки, брашно, сол и захар ще са на една ръка разстояние, хем ще изглеждат достатъчно подредени, за да не дразнят окото. Ако искате да се заиграете повече с декорацията им – още по-добре!

Окачени аксесоари за кухнята

Тенденции в кухненските аксесоари

Дотук представихме все решения, които организират по-добре, но все пак запълват плота или шкафовете в кухнята. Да опитаме с нещо по-нестандартно – висящите аксесоари могат да ви свършат отлична работа както за повишаване на удобството, така и за по-доброто утилизиране на пространството. Безценно за малки кухни!

Опитайте с окачени кошнички или друг вид "контейнери", в които да държите нужните ви неща в кухнята. Модерно решение е инсталирането на "релса" от дърво или друг материал на стената, върху която с куки да се закачат различни предмети.

Разгледайте вашата кухня с нови очи. Виждате ли къде може да адаптирате някоя от тези идеи? Как ще организирате пространството още по-добре?


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
кухня, аксесоари, трапезария

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg