фирми продукти
представяме
работа
 
Удобен органайзер за чекмедже

Удобен органайзер за чекмедже

Понякога се случва така, че колкото и да се опитваме да подредим съдържанието на различни чекмеджета, резултатът е по-скоро незадоволителен. Това прозрение като че ли най-често ни "озарява" в банята, когато надникнем и заварим неподозиран хаос от разпилени ластичета и коса, залепнала в парченца засъхнала паста за зъби в чекмеджето с принадлежности на децата. Разбира се, не можем да виним малчуганите. В подобна обстановка всеки би допуснал безпорядъкът просто да се "случи", ако не се вземат мерки. Половинчатите опити за организация с различни пластмасови купички и панерчета рядко са трайно или качествено решение, както можете да видите сами на снимките.

Ако и вие се сблъсквате с този проблем в банята или другаде, в следващите няколко реда представяме един проект, който има за цел да внесе ред там, където най-трудно се поддържа – в банята, при безбройните ластици, фиби, хигиенни материали и арсенал от четки за зъби.

Проектът е доста прост и е подходящ за начинаещи в оптимизацията на домашното пространство ентусиасти. Ето как да превърнем това

Удобен органайзер за чекмедже

в това:

Удобен органайзер за чекмедже

Удобен органайзер за чекмедже


Необходими материали:

  • няколко дървени летви в зависимост от броя на преградите, които желаете
  • лепило за дърво
  • рулетка за измераване
  • трион


На първо място нахвърляйте на лист хартия груб план на организацията, която искате да въведете. Обособете места за всички дребни предмети, които се губят в чекмеджетата, а вие ги искате на едно място. Имайте предвид размерите на различните предмети и използвайте рулетката, за да ги измерите. В показания проект са реализирани два варианта, на които можете да се опрете. Първият е за четки за зъби и прилежащите аксесоари, а вторият има за цел да държи подредени принадлежностите за коса.

Вариант 1:


Удобен органайзер за чекмедже

Отрежете една дълга летва, която да стига от край до край по дължината на чекмеджето. Това е вашата основа. Направете прецизни измервания и отрежете така, че преградата да пасва добре. След като решите какво разположение да имат всички прегради, измерете вътрешните разстояния в чекмеджето и планирайте какви прегради ще ви трябват.

В показания вариант по-големите предмети като пастата за зъби са планирани по-напред, а по-дребните неща са в дъното на чекмеджето. 

Вариант 2:

Удобен органайзер за чекмедже

По същия начин отрежете частите-прегради с нужната дължина. Подредете ги във вътрешността на чекмеджето. Ако сте се справили добре, те трябва да могат да стоят закрепени без да има нужда да ги придържате. Залепете ги за стените на чекмеджето с лепилото за дърво като започнете от централното дълго парче и продължите с по-малките разделители. Оберете излишъците от лепило с клечка (тампон) за уши.

Удобен органайзер за чекмедже

След като лепилото изсъхне, което обикновено отнема не повече от 15 минути, всичко е готово!

Удобен органайзер за чекмедже

Удобен органайзер за чекмедже


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
мебели, направи си сам, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg