фирми продукти
представяме
работа
 
Пълна промяна: нов живот за един стар стол

Случвало ли ви се е просто да не можете да се разделите с някоя стара мебел, въпреки че отдавна не е в добър вид? Понякога се привързваме към различни предмети и ни е трудно да ги изхвърлим, дори когато вече не изглеждат добре. Ако ви се е случвало, или пък сте от хората, които не обичат просто така да пропиляват вложен труд и ресурси, следващият проект би могъл да ви даде нова перспектива за реновацията на старите мебели.

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

В случая обектът е един стар стол. На вид, а и като функция, това е един съвсем обикновен стол, но дори най-обикновеният предмет може да има сантиментална стойност. Е, ако не искате да го изхвърлите, ще трябва да направите нещо с него – ето как!

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

Необходими материали:

  • текстилни бои
  • оцветител за плат (спрей)
  • маркери за текстил
  • четки за рисуване
  • шкурка
  • спрей в цвят по избор – в случая е използван златист


Как да вдъхнем нов живот на един стар стол:

Първото нещо, което трябва да направите преди да започнете със същинската работа, е да почистите добре и да разглобите напълно стола. В случая металната рамка, която държи цялата конструкция на стола, е премахната и работата започва именно от нея. Носещата част трябва да се изшлайфа добре, след което да се почисти хубаво с леко влажен парцал така, че по нея да не останат никакви прашинки от шкуренето или други замърсявания. След това металът се пръска с избран от вас цвят боя в спрей – в случая е използвана златна боя.

Нанасянето на боята трябва да е от около 15-20 сантиметра разстояние. Пръска се с леки движения и не твърде много, за да не се получи разтичане. Оставяйте всеки слой боя да изсъхне напълно преди да нанесете следващия. Обикновено боите в спрей засъхват бързо – нужни са 15-ина минути. За всеки случай прочетете указанията на опаковката. Ако все пак се случи боята да се разтече, изчакайте да изсъхне, след което леко изшкурете неравната част, почистете и напръскайте с боята отново до пълно покритие.

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

Следващата стъпка е премахването на покривката на стола. Убедете се, че платът е чист и по него няма прах или други дребни частици. Използвайте спрей-оцветител за плат, за да придадете нужното оцветяване на стола. В случая цветът, който се търси, е светлосин. Ако искате да постигнете по-тъмен нюанс, ще ви трябват повече от една опаковка спрей. Ако не можете да намерите подобен спрей или искате да използвате друг метод – може да изпробвате текстилна боя на прах (използва се като я пуснете с плата в перална машина на 90 градуса или с предварително кипната вода на котлона).

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

След като основата – платът на стола - е подготвена, идва време да направите свой собствен забавен дизайн. В случая е избран модел със симетрични триъгълничета. За тях ще ви трябва текстилна боя, която можете да си купите в различни цветове от всеки магазин за художествени материали.

След като изрисувате покривката на стола, оставете боите да изсъхнат напълно според дадените инструкции на тяхната опаковка. След това единственото, което остава, е да сглобите обновения стол и да се насладите на добре свършената работа! Ето как вашата обичана мебел може да заживее втори живот с няколко съвсем лесни стъпки.

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

Вижте още снимки на обновения стол:

Пълна промяна: нов живот за един стар стол

Пълна промяна: нов живот за един стар стол


Източник: curbly.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, съвети за дома, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg