фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направим сами ароматизатори за дома и тоалетната

Успешното оръжие в борбата с неприятните миризми у дома може да се крие в кухненския шкаф! Следващите няколко идеи ще ви покажат колко лесно и евтино можете да си направите домашни ароматизатори с подръчни средства. Повечето от използваните материали лесно ще откриете вкъщи, а тези които нямате – в аптеката, при това доста изгодно. Тези рецепти се основават предимно на използването на етерични масла. Естествените масла са концентрираната сила на природата, както казват специалистите в парфюмерията. Те се използват в най-добрите парфюми и, разбира се, в разпространените битови ароматизатори.

Летливите (етерични) масла представляват концентрат на течност, която съдържа ароматните съединения, извлечени от растенията. Те запазват, изолират и съхраняват естествения му аромат с помощта на дестилация или чрез използването на разтворител. Ползват се в парфюмерията, за козметика, сапуни, шампоани, кремове, за придаване на специфичен аромат на храни и напитки, както и в почистващи препарати. В древността етеричните масла са били считани за лекарство.

Днес можете да намерите концентрирани етерични масла в аптеката, и то на сравнително ниска цена.

Свежи идеи за свеж аромат вкъщи!

Ето как да си направим бързо и лесно ароматизатори, които използват отличните качества на етерични масла по ваш избор, за да ухае домът чудесно. Започваме от невралгичната точка – тоалетната.

Домашен ароматизатор за тоалетната

Свежи идеи за свеж аромат вкъщи!

Необходими материали:

  • етилов спирт
  • дестилирана или преварена вода
  • етерично масло от лавандула
  • етерично масло от лимон
  • бутилка с пулверизатор


Приготвяне:

С чист съд с подходяща дълбочина смесете по 30 капки от двете масла, след което сипете в сместа около 1/3 чаена чашка спирт. Добавете чаша и половина дестилирана вода, която също можете да намерите в аптеката. След като смесите съставките, изсипете в избраната от вас бутилка с пулверизатор. Такава можете да приспособите от използван препарат за прозорци, като преди това я измиете добре с топла вода.

Преди употреба разклатете добре, за да се смесят съставките. Тъй като в този ароматизатор няма консерванти и допълнителна химия, съставките могат да се утаяват – това не е проблем.
Лимоновото и лавандуловото масло ще ви дадат изпитан приятен аромат, но спокойно можете да експериментирате с други масла, които ви харесват.

Ароматни торбички за дома и гардероба

Свежи идеи за свеж аромат вкъщи!

Ето как да си направите ефективни ароматни торбички, които да сложите в гардероба, шкафовете, килера и въобще – където има нужда у дома.

Необходими материали:

  • филтри за кафе
  • сода бикарбонат
  • ароматни подправки по ваш избор – канела, джинджифил, салвия (градински чай), босилек, мента, мащерка, розмарин


Приготвяне:

В случая са използвани филтри за кафе, които по своята форма наподобяват форми за печене на сладки. Ако имате на разположение друга филтърна хартия, можете да използвате нея.

Изсипете една лъжичка сода във филтъра – това ще неутрализира лошите миризми. След това сложете избраните от вас ароматни подправки, може и в комбинация. Завържете с конец и поставете готовата торбичка там, където има нужда от нея.

Естествените ароматизатори не са така инвазивни и "остри" както химическите на пазара, но със сигурност са доста трайни и ухаят свежо и приятно.

Друг вариант за ароматизиране на стаите е да си направите домашно приготвен разтвор със свеж аромат на цитруси.

Цитрусов ароматизатор за дома

Свежи идеи за свеж аромат вкъщи!

Необходими материали:

  • кора от 2 лимона
  • кора от 1 лайм
  • кора от 1 портокал
  • 200 мл спирт
  • 200 мл дестилирана вода
  • бутилка с пулверизатор
  • етерични масла по ваш избор


Приготвяне:

Смесете корите от цитрусовите плодове със спирта и дестилираната вода и оставете на сянка за ден-два. Добавете десет капки етерично масло, за да обогатите аромата и да стабилизирате сместа. Използвайте сутрин и вашият дом ще ухае на свежест през целия ден!

Свежи идеи за свеж аромат вкъщи!


Източник: popsugar.com







Няма коментари


ключови думи
ароматизатор, съвети за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg