фирми продукти
представяме
работа
 
Декорация на жилища с високи тавани

Най-често се обсъждат проблемите и трудностите, свързани с декорация на ограничени пространства, и другата крайност често се пренебрегва. Стаите с високи тавани обаче също са трудни за декориране, като те изправят човек пред коренно различни предизвикателства. Ето няколко простички, но доста ефективни съвета в това отношение.


Използвайте тавански греди

Декорация на жилища с високи тавани

Един от най-добрите и лесни начини да решите проблема с непривлекателната стая с високи тавани е като добавите дървени греди. Те ще намалят височината на тавана и това ще се отрази положително върху пропорциите на помещението. Идеята е и доста модерна, защото напоследък голите или дори боядисани греди се завръщат в интериора. Тенденцията ще се задържи за по-дълго време и дори в съвременните домове с лъскав, модерен дизайн започват да се използват дървени греди, които внасят индивидуалност и текстура. Ако на тавана ви има структурни дървени греди, ги подчертайте по красив начин, а ако няма, добавете декоративни греди.


Креативно преобразяване на тавана

Декорация на жилища с високи тавани

Декорация на жилища с високи тавани

Навярно искате да превърнете тавана в зашеметяваща фокусна точка, с която да преобразите цялото пространство. Креативните дизайни, окачените тавани или таваните с ниша помагат да се постигне това, както и да се добави цвят към настоящата цветова палитра и интериорна тема. Окачените тавани, също като гредите, помагат за снишаването на тавана и допринасят за създаването на уютна атмосфера. С креативните тавански дизайни също така се добавя геометричен елемент в стаята, така че могат да се използват за обособяване на индивидуални пространства в голямо помещение с отворен план.


Мислете вертикално

Декорация на жилища с високи тавани

Всеки съвет за декорация е продиктуван от идеята една стая да стане по-пропорционална и стилна. Възможно е например да се добави елемент, който стига чак до тавана. Ако имате камина или библиотека, нека те да се простират нагоре до тавана. По този начин ще се откроят визуално. Високите рафтове също могат да послужат като страхотен фон в стаи с висок таван. Също така с тях се осигурява допълнително място за редене на декоративни елементи.


Красиви осветителни тела

Декорация на жилища с високи тавани

Декорация на жилища с високи тавани

Независимо дали искате да създадете фокусна точка, да добавите красиви тавански греди или да използвате окачени тавани, няма как да постигнете визуално въздействие без подходящите осветителни тела. И докато разкошните висящи полилеи и големите внушителни лампи служат сами по себе си като грабващ акцент, не бива да се пренебрегва ролята на второстепенните осветителни тела. Открояващите се висящи лампи и огромните лампиони са много подходящи за пространства с високи тавани, тъй като комбинират външния вид и функционалността по ефективен начин.


Артистични щрихи

Декорация на жилища с високи тавани

Ако искате да внесете весело настроение и да постигнете драматичен ефект, без да харчите много пари за декорация, най-лесният вариант е да изберете цвят. Голямата акцентна стена ще даде добри резултати в почти всяка стая и ще изглежда още по-привлекателна в помещения с висок таван. В случай че сте склонни да похарчите повече средства и обичате изкуството, заложете на големи картини и ги сложете на нивото на очите, за да постигнете максимален ефект. А ако имате голяма колекция от картини или искате да създадете галерия, използвайте наличното пространство и комбинирайте картините с други елементи от дизайна, за да създадете жива акцентна стена.

Интериорите с високи тавани дават възможност на човек да изрази стила, който е избрал за помещението, по по-свободен начин и да постигне грандиозен резултат. Въпреки че е страхотно да разполагаме с високи тавани, те трябва да се декорират много внимателно, защото в противен случай ще се получи обратният ефект.


Източник: decoist.com







Няма коментари


ключови думи
интериорни идеи, идеи за интериора, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg