фирми продукти
представяме
работа
 
Направи си сам: Дъска за съобщения от коркови тапи

Корковите тапи доста често се използват в проекти от типа "Направи си сам". Те дават възможност на човек да впрегне въображението си и да даде живот на иначе неизползваемите тапи. Ако обичате да пиете вино или да готвите с него, не изхвърляйте тапите от бутилките, защото когато съберете достатъчно, ще можете да си направите оригинална дъска за съобщения. Тя ще е от голяма полза за всички, които обичат да си лепят бележки за важни срещи, ангажименти и задачи.

Направи си сам: Дъска за съобщения от коркови тапи

За начало започнете да събирате тапи, а ако не купувате вино много често, помолете роднини и приятели да ви помогнат. На този етап е добре да намерите и рамка със стабилна задна част, която ще служи за основа.

Когато вече сте готови да преминете към самата изработка, най-напред помислете дали гърбът на рамката е в подходящ цвят. Ако сметнете за необходимо, го пребоядисайте, тъй като има съвсем малка вероятност да се вижда, след като се залепят тапите. 

За препоръчване е да използвате бързосъхнещо лепило, което залепва здраво. Все пак трябва да се има предвид, че ще забождате и дърпате бележките, затова трябва да се погрижите тапите да стоят на място.

Направи си сам: Дъска за съобщения от коркови тапи

Направи си сам: Дъска за съобщения от коркови тапи

Направи си сам: Дъска за съобщения от коркови тапи

Започнете да ги лепите плътно една до друга, както е показано на снимките. Когато сте готови, можете да оставите дъската така и да се наслаждавате на рустикалната визия, която естественият цвят на корка внася. Но ако има тапи, които са по-тъмни от останалите или просто по някакъв начин не се вписват в общата картина, бихте могли да ги боядисате в предпочитани от вас ярки багри. Така ще разнообразите визията на таблото за съобщения и в същото време ще му придадете повече индивидуалност.

От вас зависи какъв ще е размерът на дъската за бележки. Можете да си направите по-малка дъска, ако не разполагате с достатъчно място на стената, където да я закачите, или просто не се налага да си оставяте много бележки. Ако обаче ежедневието ви е доста забързано и сте затрупани от задачи, а и на стената има предостатъчно място, значи спокойно можете да изработите по-голяма дъска. Тъй като за нея ще са нужни и повече на брой тапи, празничният сезон е особено подходящо време да започнете да ги събирате.

За направата на тази интересна дъска за съобщения не се изискват кой знае какви умения и материалите се набавят лесно. Нужно е само да имате желание и търпение за събирането на достатъчно тапи и да използвате въображението си. Тогава положителният резултат е гарантиран.


Източник: abeautifulmess.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, аксесоари за дома, дъска за съобщения

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg