фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за различните видове кухненски планове - част 2

Кухнята е сърцето на един дом, ето защо е добре тя да има възможно най-доброто оформление и да е колкото се може по-функционална. Вижте още 3 кухненски плана и някои полезни съвети за тях.


Г-образна кухня

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

Г-образната кухня е ъглова кухня, която обикновено включва една основна стена с кухненски шкафове и мивка или печка, които са разположени перпендикулярно на друга, по-къса стена.

Преимущества: Подобни кухни осигуряват уединение при приготвяне на храната. В същото време гарантират добра връзка с другите зони, например с хола, в жилища с отворен план. Тези кухненски планове дават възможност за забавление със семейството и приятелите.

Недостатъци: Г-образните конфигурации оставят по-малко свободно пространство в кухнята и това оказва влияние върху броя на хората, които могат да се съберат там.

Съвети: Лесно можете да оползотворите максимално наличното пространство с такава кухня, комбинирана с остров. Така ще осигурите достатъчно място за съхранение, а двете части на ъгловата кухня няма нужда да са много дълги.


П-образна кухня

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

П-образната кухня е сравнително нова концепция, която се е развила с течение на времето в резултат на нуждите от повече място за съхранение. Тя наподобява двуредните кухни, но двата реда шкафове са затворени от едната страна.

Преимущества: Осигуряват се много работни плотове, както и предостатъчно шкафове, тъй като те са разположени по три от стените в кухненското помещение. Този план осигурява връзка с останалата част от дома, тъй като четвъртата страна е оставена отворена.

Недостатъци: Този тип кухни обикновено са малки и не остава място за маса със столове. Освен това може да се окаже трудно миялната машина да се сложи близо до мивката.

Съвети: Островът е много подходящ за този план, тъй като осигурява място, където човек да хапне. Освен това една от страните може да се превърне в полуостров, като за целта се махнат горните шкафове.


Функционални кухненски зони

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

Идеи за различните видове кухненски планове – част 2

Идеята зад кухненския план, разделен на зони, е че една кухня ще работи най-добре, ако са оформени зони с различни функции. Това може да са например зона за съхранение на храна, за готвене, за хранене, за съдове и т.н.

Преимущества: Няколко човека могат да работят едновременно, без да си пречат. Освен това разделената на зони кухня е подредена и ефективна, защото всяка секция има конкретно предназначение.

Недостатъци: Винаги има припокриване между функциите на отделните зони, така че на практика дизайнът може да не е така безупречен, както изглежда на теория.

Съвети: Добре е да планирате зоните така, че тази за приготвяне на храна да е близо до зоната за съхранение на хранителни продукти и зоната за готвене.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
кухни, кухненски интериори, дизайн на кухня

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg