фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направим подпори за книги от пънче

Ако искате да добавите малко цвят и стил на еднообразните рафтове с книги, значи този проект "Направи си сам" е точно за вас. Нужна е само едната половина на дървено пънче и цветни бои, които ще му вдъхнат живот. Размерът и багрите на тези оригинални подпори зависят изцяло от вашите нужди и предпочитания.

Как да си направим подпори за книги от пънче

Необходими материали и инструменти:

- половин пънче (сами изберете дали да е по-голямо или по-малко);
- четка за боядисване;
- цветни бои (изберете три сходни нюанса, ако искате да постигнете омбре ефект);
- шкурка;
- трион;
- лак за завършен вид на продукта (по желание).

Как да си направим подпори за книги от пънче

Инструкции:

Как да си направим подпори за книги от пънче

1. Изберете пънче, срязано наполовина, и срежете тази половинка на две еднакви части. В идеалния случай всяка подпорка трябва да е достатъчно широка, за да може да застава самостоятелно, и достатъчно тежка, за да не я съборят книгите. Ако разполагате с цяло пънче, го срежете с триона на 4 равни части. Така ще можете да си направите два чифта подпори. Ако подпорките са прекалено дълги, можете да отрежете част от тях, така че да се получи желаният от вас размер. За целта ще ви е необходим остър трион.

2. Обработете с шкурка всички страни на дървените парчета, с изключение единствено на кората. Целта е да се получи гладка повърхност, върху която лесно да се нанесе боя.

Как да си направим подпори за книги от пънче

Как да си направим подпори за книги от пънче

3. Боядисайте само онази страна, която ще се вижда. Можете да пресъздадете омбре ефект, като комбинирате три цвята от една и съща гама. В показания проект са използвани прасковено, розово и цикламено. Подпрете пънчето на някоя от небоядисаните страни и изчакайте, докато боята изсъхне. Възможно е също така изобщо да не боядисвате подпорите. По този начин ще се наслаждавате на естествената красота на дървото. А ако все пак решите да заложите на боя, бихте могли да използвате един-единствен цвят или да комбинирате различни багри по свой избор. На практика възможностите в това отношение са безбройни.

4. По желание накрая можете да нанесете лак върху боядисаната повърхност. В този проект не е използван лак, но той ще придаде на подпорите завършен вид.

Как да си направим подпори за книги от пънче

Подпората за книги от четвърт дървено пънче се изработва много лесно и бързо. Тя е отличен начин човек да запълни свободното си време, да даде воля на въображението си в процеса на боядисване и да внесе свежест в интериора на дадено помещение. Подпорките са много практични, защото, подпрени с тях, книгите няма да падат. Освен това се отличават с уникална визия, с която се постига удивителен ефект.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, подпори за книги, подпорки за книги

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg