фирми продукти
представяме
работа
 
С какво да комбинирате дивана на райета

Раираният диван може да се превърне в свежа алтернатива на традиционния диван с едноцветна дамаска. Но райетата по дивана малко или много ви ограничават по отношение на останалата част от интериорния текстил. Дали да заложите на сигурните едноцветни десени или пък да рискувате с интересни принтове? Какво ще кажете за комбиниране на райета с райета? Ако имате диван на райета или планирате да си купите такъв, тези полезни съвети ще ви дадат някои от отговорите на вашите въпроси.

Едноцветни възглавнички

С какво да комбинирате дивана на райета

Комбинирайте раираните диван и кресла с декоративни възглавнички в едноцветни нюанси, сходни с тези на раираната дамаска.

Естествени материи

С какво да комбинирате дивана на райета

Натуралните материи, като юта, влакна от кокосов орех, сезал и морска трева стоят небрежно, внасят плажно настроение и отиват на всичко, особено на райета. Комбинирайте своя диван на райета с килимче от сезал или юта, кресло от воден хиацинт и огледало с рамка от канапено въже, за да постигнете свежа, морска визия.

Много бяло

Също както при флоралните принтове, ярката шарка на райетата може да завладее интериора на помещението. Комбинирайте дивана на райета с бели стени и мебели – те ще са идеален фон за дивана.

Избелял ориенталски или флорален килим

С какво да комбинирате дивана на райета

За да внесете нотка изтънченост, под дивана на райета поставете избелял килим – колкото по-блед, толкова по-добре. Запазете останалата част от помещението семпла и в неутрални цветове.

Неутрални едноцветни тонове

С какво да комбинирате дивана на райета

Няма как да сбъркате с двойка кресла с дамаска в неутрален цвят и светъл едноцветен килим. Декоративните възглавнички с интересни шарки в неутрални цветове разнообразяват интериора на помещението, без да се набиват на очи.

Различни райета

С какво да комбинирате дивана на райета

Ако ви се ще нещо по-впечатляващо, комбинирайте райета с други райета в същата цветова гама. Комбинирайте тесни с широки райета.

Комбинирайте с други принтове в същия цвят

С какво да комбинирате дивана на райета

Ако се придържате към една цветова гама, бихте могли да съчетаете тесни с широки райета, едноцветни тъкани както и такива с други принтове.

Тези, които са настроени по-авантюристично, биха могли да съчетаят различни цветове с различни принтове. Важното е да се започне с един основен цвят и един неутрален, след което да надградите дизайна с един или два контрастни цвята в различни принтове.

Райета с други цветове

С какво да комбинирате дивана на райета

Комбинирайте райетата на дивана със същите райета, само че в други цветове. В повечето случаи един принт се произвежда в няколко различни цветови гами. Попитайте фирмата производител на дивана дали не са произвели декоративни възглавнички в различни цветове. Те ще разнообразят интериора на дневната ви, внасяйки доза свежест и контраст.

Същата материя, но различен принт

С какво да комбинирате дивана на райета

Изберете декоративни възглавнички от същата материя, като тази на дивана. Дори и да са в различни цветове и шарки, те ще се свържат с визията на дивана посредством еднаквата текстура и тежест на плата.

Метални повърхности

Металните повърхности, било то златни, сребърни или т.н. са неутрални по своята същност, така че ако ви се иска да внесете интересен елемент в помещението, който обаче да стои добре до дивана на райета, опитайте с метална масичка за кафе или висяща лампа в индустриален стил.


Източник: houzz.com







Няма коментари


ключови думи
диван на райета, интериор, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg