фирми продукти
представяме
работа
 
Малка къща с ефектна фасада

Тази къща се намира в Краков, Полша. Собственикът искал малко жилище със семпъл, но функционален дизайн. На първия етаж са разположени кухнята, трапезарията, дневната и банята, а на втория е спалнята. Извитата фасада на сградата следва линията на стъпалата, водещи от всекидневните към личните пространства. Прозорците, разположени по фасадата, също следват нейната извивка. Точно под спалнята се намира гаражът, а в празното пространство под второто ниво, до гаража, е изградена малка градинка с бели камъчета и декоративно дърво.

Малка къща с ефектна фасада

Площта около къщата е покрита с настилка от павета, които заедно с камъните създават текстура, допълваща облицовката на извитата фасада.

Малка къща с ефектна фасада

Комбинацията от форма, материал и текстура създава забележителен ефект. Извитата форма на къщата сякаш използва гаража, за да се повдигне и да погледне по-отблизо небето, а павираната настилка обгръща цялата композиция като рамка на 3D картина. Произволно струпаните големи камъни от дясната страна на сградата играят ролята на контрапункт на добре подредената композиция. Един изключително въздействащ и силен дизайн за малките размери на къщата и площта, върху която е изградена.

Малка къща с ефектна фасада

Странично разположеният вход има семпла стъклена защитна козирка. Целта е да не се отвлича вниманието от геометрията на фасадата. Под козирката е изградена миниатюрна платформа със същите размери.

Малка къща с ефектна фасада

Продължавайки към задната част на къщата, се стига до голяма веранда, разширение към всекидневните пространства. Двойка плъзгащи стъклени врати, разположени от двете страни на голям прозорец, улесняват достъпа до нея.

Малка къща с ефектна фасада

Верандата е разположена малко по-високо от нивото на задния двор, а пространството под нея е запълнено с бели камъни, създавайки допълнителен пласт в цялостния дизайн на къщата.

Малка къща с ефектна фасада

Настилката на верандата има канали по повърхността си, които заедно с лекия наклон спомагат за оттичането на дъждовните води.

Малка къща с ефектна фасада

Точно до верандата се намира всекидневната зона, която представлява съчетание на дневна и трапезария. Кухнята е разположена в най-вътрешната част на помещението. Квадратурата на стаята е малка, така че когато времето е хубаво, всекидневната се отваря към терасата и площта на помещението буквално се удвоява.

Малка къща с ефектна фасада

Тъй като дневната функционира и като трапезария, столовете е трябвало да изпълняват няколко функции и да се удобни както за хранене, така и за излежаване. Тези удивителни кресла с кръгла форма и издължена облегалка са перфектният избор. Червеният хладилник в ретро стил на фона на неутралната цветова схема е наистина гениално решение.

Малка къща с ефектна фасада

Червеният хладилник освежава интериора, придава му закачливост и чудатост. Стълбите и другите елементи от дървесина в естествен декор внасят необходимото количество топлина в интериора.

Малка къща с ефектна фасада

Стълбите изглеждат доста традиционно и по нищо не загатват за извитата форма на фасадата под тях. В помещението зад кухнята, точно срещу входната врата, е разположена банята.

Малка къща с ефектна фасада

Един от прозорците, следващ линията на стълбите, изглежда съвсем естествено, за разлика от необичайния начин, по който изглежда от външната част на сградата.

Малка къща с ефектна фасада

На втория етаж се намира спалнята, а голямото пространство позволява и вмъкването на зона с мека мебел.

Малка къща с ефектна фасада

Въпреки скосения покрив зоната е идеална за излежаване и гледане на телевизия, а в пространството до стената архитектите са успели да вмъкнат няколко шкафа за съхранение.


Източник: trendir.com







Няма коментари


ключови думи
архитектура, екстериор, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg