фирми продукти
представяме
работа
 
Кутия за съхранение от кашон и плат

Много хора изхвърлят непотребните кашони, след което отиват в магазин за обзавеждане и си купуват пластмасови кутии за съхранение. Защо обаче вместо да купувате кутии от синтетични материали, не използвате картонените. Има хиляди креативни начини да преобразите картонените кутии, трансформирайки ги в ефектен декоративен елемент от интериора на своя дом, като например този проект, при който обикновеният кашон се покрива с плат и се превръща в страхотна кутия за съхранение на хавлии.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Необходими материали:
- кашон
- плат
- ножица
- четка
- лепило
- топлийки
- игла и конец
- макетен нож

Инструкции:

Кутия за съхранение от кашон и плат

Отрежете капаците на кашона, така че да останат само страничните стени и дъното, както е показано на снимката.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Отрежете две ивици от плата - за дръжките. Парчетата плат трябва да са с двойна ширина, за да може да ги подгънете надве. Предвидете и по един сантиметър от всяка страна за подгъва. Използвайте топлийки, за да захванете по-добре плата и зашийте. С помощта на макетен нож изрежете по два отвора от двете страни на кашона за дръжките. Използвайте линия, за да измерите равни разстояния от ръба до средата на страничните стени и изрежете тесни отвори, не по-големи от ширината на дръжките.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Поставете плата на равна повърхност, позиционирайте кашона в средата и очертайте с молив дъното. Нанесете лепило по дъното на кашона и го залепете на предварително очертаното поле.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Нанесете лепило по две от срещуположните стени на кашона и залепете плата, сякаш опаковате подарък. Оставете по 3 см резерва от плат, за да го подгънете по ръбовете и отрежете оставащото триъгълно парче плат – от тези парчета след това може да си направите страхотен комплект салфетки.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Сега е време да покриете долните ръбове на кутията с плат. За да направите това, просто обърнете внимателно кутията, нанесете лепило и притиснете плата както е показано на снимката.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Докато чакате лепилото да стегне, направете същото със страничните стени – нанесете лепило по цялата повърхност, прегънете плата по краищата, за да получите хубав ръб, и нежно притиснете.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Сега трябва да залепите плата по горните краища. Не забравяйте да подгънете плата предварително, за да получите чисти и красиви краища.

Кутия за съхранение от кашон и плат

Почти сте готови – само трябва да прикрепите дръжките към кутията. С помощта на ножица изрежете дупки в плата, там където предварително сте направили отвори в кашона за дръжките. Можете да го направите и с остър нож. Използвайте молив, за да пъхнете навътре стърчащите нишки на плата. Оставете около 3-4 см от дръжките от вътрешната страна на кашона и ги залепете с лепило за стената.

Кутия за съхранение от кашон и плат

От капаците на кашона изрежете правоъгълни парчета и ги залепете върху краищата на дръжките – за повече здравина. Може да ги оставите така или да ги декорирате по някакъв начин.


Източник: handimania.com







Няма коментари


ключови думи
кутия за съхранение, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg