фирми продукти
представяме
работа
 
8 къщи със стъклени разширения

Изграждането на разширение към вече съществуваща сграда е често срещано явление, но изграждането на стъклено разширение е нещо съвсем различно. Стъклото е перфектният материал, ако искате да запазите връзката с природата, но да се радвате на комфорта на дома си. Може би си мислите, че стъклените разширения изглеждат добре само ако са изградени към модерни или съвременни постройки, но това не е съвсем вярно. Вижте няколко примера и се убедете сами.


Минималистично стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

Собствениците на тази стара къща искали да разширят дома си с възможно най-минималистичната структура и стъкленото разширение се оказала перфектната възможност. По този начин старинното очарование на къщата се е запазило непокътнато, а собствениците са разширили имота си с допълнителна всекидневна зона, която през лятото може да се отваря към външните пространства, а през зимата предлага уют и топлина.


Каменна хижа със стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

Стъкленото разширение към тази малка каменна хижа рязко контрастира със стила на постройката, което обаче го прави още по-привлекателно. Допълнителното пространство разкрива панорамни гледки към градината на къщата и е обзаведено с две комфортни кресла, ниска маса и свободно стояща лампа.


Къща в Лондон със стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

Тази къща се намира в Лондон, а стъкленото разширение към нея е изградено през 2014 година. В разширението се помещава трапезарията на дома, а стъклените стени и таван осигуряват много светлина за вътрешните пространства, преобразявайки изцяло къщата.


5-етажна къща със стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

Тази 5-етажна къща в Лондон е била реновирана и реконструирана през 2011 година. Сред промените, които били направени, е и изграждането на двуетажното стъклено разширение в задната част на къщата, което освен допълнително интериорно пространство включва и стълбище, водещо към градината, и балкон.


Провинциална къща със стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

Въпреки че не е изцяло изградено от стъкло, разширението към тази къща е много интересно, защото използва елементи от вече съществуващата структура, като камъните, които се добиват в областта, или скатния покрив и цвета на металните елементи. Резултатът е едно модерно разширение, взаимстващо елементи от старата постройка.


Стъклено разширение - допълнително пространство

8 къщи със стъклени разширения

Стъкленото разширение е чудесна възможност да уголемите площта на жилището си, добавяйки към него част от външното неизползваемо пространство. Като например това стъклено разширение, изградено между външните стени на къщата. Тъй като е изградено изцяло от стъкло, разширението изобщо не нарушава оригиналното излъчване на сградата.


Кухня със стъклено разширение

8 къщи със стъклени разширения

В този случай стъкленото разширение увеличава площта на кухнята, позволява на повече светлина да проникне в интериора и осигурява място за трапезарна зона с прекрасна гледка към градината. Като допълнение към разширението е изградена открита площадка, която може да се използва като външна трапезария.


Стъклено разширение - всекидневна

8 къщи със стъклени разширения

Тази къща в Сейнт Луис е перфектният пример за това как стъкленото разширение може да ви осигури допълнително пространство към интериора на дома. Разширението е със стъклени стени и тавани, и има издължена форма, заради което е разделено на няколко отделни всекидневни зони.


Източник: homedit.com







Няма коментари


ключови думи
стъклени разширения, разширения към сгради, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg