фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите закачалка за шалове

Обичате ли да носите аксесоари и шалове? А как ги съхранявате? В повечето случаи шаловете и аксесоарите стоят смачкани в някое чекмедже или шкаф и ако искате да извадите някой от тях, трябва да се ровите и търсите. Много по-удобно е шаловете да са подредени на отделна закачалка, на която лесно ще може да виждате всички и да изберете най-подходящия. Освен това на закачалката шаловете не се мачкат и няма нужда да ги гладите всеки път, когато искате да ги използвате.

Как да си направите закачалка за шалове

Ако не разполагате със специална закачалка за шалове, може да си я изработите сами - вижте как.

Необходими материали
- 10 халки за окачване на завеса за баня
- 1 закачалка за панталони
- обикновено лепило
- супер лепило
- боя, по избор
- гъба за нанасяне на боя
- бояджийско тиксо

Как да си направите закачалка за шалове

Как да я изработите

Как да си направите закачалка за шалове

1. Боядисайте дървената част на закачалката. Бихте могли да оставите оригиналния цвят, но боята ще й придаде повече стил и индивидуалност. За да предпазите металната и пластмасовата част на закачалката, ги увийте в бояджийско тиксо. Ако желаете, може да боядисате и самите халки, на които ще се окачват шаловете, но за тях по-добре използвайте спрей, защото с четка ще ви отнеме много време.

Как да си направите закачалка за шалове

2. След като боята изсъхне, позиционирайте халките във V-образна или триъгълна форма: четири на върха, три под тях, две и една най-отдолу. Разбира се, бихте могли да експериментирате и да създадете своя форма. След като сте готови с дизайна, започнете да лепите халките една по една за долната част на една от щипките на закачалката. Не лепете халките в средата между двете щипки, за да може впоследствие да използвате и тази опция на закачалката.

Как да си направите закачалка за шалове

3. Поставете малки точици в средата на долната част на една от щипките на закачалката, за да знаете къде точно да залепите халките. Слагайте щедро количество лепило, за да сте сигурни, че халките няма да се отлепят под тежестта на шаловете.

Как да си направите закачалка за шалове

4. При лепенето на втората, третата и т.н. халки, трябва да поставяте лепило и отстрани, за да захванете халката за тази преди нея. Придържайте халките плътно долепени една за друга, докато хване лепилото, за да сте сигурни, че са добре залепени. Оставете закачалката да изсъхне преди да пристъпите към следващата стъпка.

Как да си направите закачалка за шалове

5. След като лепилото изсъхне, подсилете конструкцията със супер лепило. Не се опитвайте да вдигате и премествате закачалката преди да минат 5-6 часа – тогава лепилото ще е стегнало достатъчно здраво, за да обърнете закачалката и да повторите същата процедура и от другата страна. Подложете восъчна хартия под закачалката, която лесно ще се отлепи от нея, за разлика от обикновената, която ще залепне за лепилото.

Как да си направите закачалка за шалове

6. Изчакайте 24 часа, за да сте сигурни, че лепилото е изсъхнало, след което може да окачите любимите си шалове на новата им закачалка.

Как да си направите закачалка за шалове

Тя е семпла и минималистична, не заема много място, но е функционална и практична. Освен 10-те халки за окачване, може да използвате и щипката на самата закачалка за панталони, на която да окачвате шалове от по-фини материи.


Източник: sparkandchemistry.com







Няма коментари


ключови думи
закачалка за шалове, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg