фирми продукти
представяме
работа
 
4 грешки при избора на завеси

Прозорците са един от най-съществените елементи в дизайна на едно помещение. А изборът на завеси определено не е лесна работа, имайки предвид огромното разнообразие от тъкани, цветове и шарки. Човек лесно може да се обърка, особено ако няма голям опит в покупката на завеси, и да избере неподходящ цвят, материя или аксесоар. За да ви улесним в покупката на завеси, ви предлагаме да се запознаете с най-често срещаните грешки при избора на пердета.

Несъответствие в плътността


4 грешки при избора на завеси

Привържениците на класическия дизайн за завеси трябва да запомнят едно просто правило, когато комбинират тюл с плътни завеси: тюлът трябва да е по-лек от плътната завеса. В противен случай цялата композиция ще изглежда прекалено тежка. Запазването на баланса между тъканите ще позволи на различните типове текстил да се допълват и да изпъкне красотата им, без да се засенчват един друг.

Неподходящ цвят

4 грешки при избора на завеси

Според водещи дизайнери оформлението на прозорците е част от дизайна на цялото помещение, така че съобразете избора на завеси с интериора на помещението. Например ако стаята е решена в ярки цветове, за завесите е добре да изберете нещо по-неутрално. В противен случай интериорът ще стане прекалено наситен. Ако пък стаята е декорирана в неутрална гама, тогава ярките завеси ще са правилният избор.

Прекалено много аксесоари

4 грешки при избора на завеси

По магазините има голямо разнообразие от аксесоари за завеси, като магнитни държачи, пискюли и ресни. Това обаче не значи, че те ще стоят добре на вашите пердета. Аксесоарите за завеси могат лесно да се превърнат в признак за лош вкус, ако ги използвате неуместно или прекалите с тяхната употреба. Аксесоарите за пердета могат да се превърнат в интересен акцент, но само ако се използват по подходящ начин и с мярка. Например при бароковия  стил в интериора, който поначало е по-пищен и изобилства от орнаменти, може да си позволим да използваме повече ресни и пискюли, но при модерния стил по-скоро трябва да се задоволим с един магнитен държач за всяка от завесите.

Неправилна дължина

4 грешки при избора на завеси

Избирайки пердета или щори, трябва да вземете под внимание помещението, в което ще ги поставите. Например за кухнята не е подходящо да се спирате на дълги завеси, защото това може да породи определено неудобство. За бебешката стая също ще е добре да заложите на къси пердета. В спалнята и всекидневната в повечето случаи е добре да изберете дълги пердета.

Разбира се, тези правила за избор на завеси са условни и важат за 90% от случаите. Понякога нарушаването на правилата води до необичаен, но много ефектен дизайн, така че не се страхувайте да експериментирате.


Източник: interiorholic.com







Няма коментари


ключови думи
избор на завеси, завеси, избор на пердета

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg