фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Ако сте от хората, които не обичат да изхвърлят вече непотребните им вещи, вижте как можете да ги превърнете в нещо ново, практично и стилно.


Вграден гардероб с рециклирани врати

5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Ако разполагате със стари врати или мебели, които не използвате и само събират прах в мазето или на тавана, тази идея може би ще ви допадне. Добре запазените дървени врати могат да станат част от вградения ви гардероб в спалнята. Бихте могли да ги лакирате или боядисате, за да придобият сродна визия или да ги оставите както са си, което ще придаде повече колорит и индивидуалност на помещението.


Органайзери за бюро от метални кенчета

5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Използваните кенчета и консервни кутии могат да се превърнат в практични органайзери за бюро, в които да поставяте химикали, моливи, ножици, флумастери, кламери и каквото друго се сетите. Само изрежете добре горната им част и приберете стърчащите остри ръбове с помощта на клещи. Ако проявите повече креативност, бихте могли да ги боядисате и декорирате по ваш избор.


Рафтове от стари щайги

5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Дървените щайги, в които се транспортират плодове и зеленчуци, могат да се превърнат в кокетна система от рафтчета за спалнята или детската стая. Единственото, което трябва да направите, е да пробиете два отвора в стената, за да поставите крепежните елементи, след което използвайте естествените отвори между летвичките на щайгата, за да я окачите на стената.


Реновирайте старата масичка за кафе


5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Ако старата ви масичка за кафе е поиздраскана и ви се иска да я смените с нова, не бързайте. Бихте могли да покриете надраскания плот с колаж от снимки. Така ще се сдобиете с нова и стилна масичка и то на съвсем ниска цена. Единственото, което трябва да направите, е да залепите снимките с лепило, след което да нанесете няколко слоя лак отгоре, за да ги запечатате. Масичката ще се превърне в страхотен декоративен акцент във всекидневната ви, пък и ще може да се похвалите за дизайнерските си умения пред всичките си приятели. Може да изрежете снимки от списания или да сложите свои лични; да изберете снимки на определена тематика, носещи някакво послание или каквото ви хрумне в момента – възможностите са необятни.


Органайзер за стена от пазарски чанти

5 идеи за повторна употреба на вещите у дома

Не трупайте старите пазарски чанти в шкафовете, а ги използвайте, за да създадете колоритен органайзер за стената в антрето. Отделете си малко празно кътче на някоя от свободните стени в антрето и монтирайте малки кукички, на които да окачите чантите. Така получената композиция, освен че ще ви помогне да съхранявате различни малки дребни вещи, като шалове, шапки, ръкавици и т.н., ще се превърне и в приятна декорация за стената.


Източник: easyliving.co.uk







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, полезни идеи, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg