фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за гардероба за повече функции

Ако сте от хората, които никога не разполагат с достатъчно пространство в гардероба си, за да съхраняват всички вещи, може би трябва да преосмислите начина, по който подреждате вещите си. Вижте няколко идеи как да организирате по-добре гардероба си, за да намирате всичко много по-бързо и лесно.

5 идеи за гардероба за повече функции


1. Обувки на показ

Обувките могат да се превърнат във фокусна точка в гардероба. Вместо да ги криете, извадете ги на показ, особено ако притежавате разнообразие от разцветки и форми. Не е нужно да криете всички обувки в кутии и по шкафове. Вместо тях сложете по шкафовете други вещи, които имате за съхранение и които няма да изглеждат добре на показ. Можете да избирате между различни по разновидност стойки за обувки, върху които те ще се трансформират в произведение на изкуството. Подберете онези свои обувки, които най-много харесвате, почистете ги добре от мръсотията и ги сложете върху стойката. Това важи в особено голяма степен за обувките извън сезона, които в момента не употребявате. Пространството в шкафовете, което обувките освобождават, използвайте за други вещи.


2. Вещи за забързаните ранни сутрини

За да не се налага да разхвърляте целия гардероб в търсене на желаните дрехи рано сутрин, когато бързате за работа, пригответе се още от вечерта. Добре е да сложите на показ аксесоарите, за да можете да изберете бързо вариант, в зависимост от времето навън. Тъй като днес малко хора имат времето да гладят дрехите си, особено сутрин, дръжте подръка в гардероба си ръчна парочистачка, с която лесно ще премахнете гънките по тъканите.


3. Инвестиция в малки детайли

Дори да имате малък гардероб, винаги можете да разпределите вътрешността му функционално и да съхранявате отделните вещи така, че да ги намирате бързо и лесно. Определете сектори за отделните групи, например за панталони и ризи, за пуловери, за обувки, за чанти, за шапки и за шалове. Използвайте разнообразни висящи органайзери, върху които можете да съхранявате шаловете и бижутата си, без да се налага да отделяте цял рафт за тях. Ако ги подберете както трябва, можете да съхранявате вещите и върху вратата на гардероба.

5 идеи за гардероба за повече функции


4. Окачвайте вещите, не ги трупайте върху рафтовете

Ако сложите в гардероба твърде обемни системи от рафтове и шкафове, той ще стане прекалено претъпкан и няма да можете лесно да намирате вещите си. Затова вместо да трупате дрехите си на купчини по рафтовете, окачете ги на закачалки. Заменете част от шкафчетата с метални лостове на няколко височини, за да можете да окачвате на тях закачалки с дрехи и аксесоари. Само върху няколко закачалки с отвори можете да съхранявате цялата си колекция от шалове, вместо да заемате обемен рафт с тях.


5. Всичко на показ

Обемни дрехи, като пуловери и панталони, могат лесно да се превърнат в неразбория по рафтовете, докато търсите конкретно облекло. Затова, за да можете да ги виждате веднага, окачете ги на закачалки или ги съхранявайте в кутии с прозрачна предна част. Ако ги подредите сгънати по разцветки, ще можете да намирате лесно дрехата, която търсите. Същото важи за обувките. Ако не искате всеки, който влезе в стаята, да вижда дрехите и обувките в нишата, монтирайте врата, плъзгаща се хармоника или завеси на корниз, за да скривате неразборията за секунди. Когато имате нужда от някаква вещ, дръпнете вратата или завесите, и всичко ще е на показ.


Източник: housebeautiful.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за гардероба, гардероб, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg