фирми продукти
представяме
работа
 
Огледало с мъниста от стъкло

Трансформирайте обикновеното огледало само с няколко стъклени мъниста, като обточите периферията му с тях. Така можете да замените старата и счупена рамка, или да създадете интерес от иначе еднообразната огледална повърхност. Можете да използвате цветни стъклени топчета, но ако искате огледалото да пасва във всички стаи и на всички разцветки, използвайте прозрачни мъниста. Тъй като не монтирате рамка на огледалото, можете да го окачите с метална пластина в задната част.

Огледало с мъниста от стъкло


Необходими материали:

- огледало с желаната форма и големина
- прозрачни стъклени мъниста
- силно лепило за стъкло
- маркер
- метална окачалка с D-образна форма
- пистолет за топъл силикон
- мякетен нож
- картон или винил за задната част

Огледало с мъниста от стъкло


Инструкции:

1. Изберете материал за направата на задната част на огледалото. Тя може да е от картон или от винил. Сложете огледалото върху парчето винил или картон, като опрете гърбовата им част една о друга. Очертаййте с маркер по периферията, без да оставяте някакъв толеранс.

Огледало с мъниста от стъкло


2. Изрежете картона или винила по очертанията, като следвате по периферията от вътрешната страна.

Огледало с мъниста от стъкло


3. Изрежете малко парче винил или картон с големина 5 х 13 сантиметра. Прегънете горната част с 4 сантиметра. Захванете прегънатата част с малко лепило и изчакайте лепилото да стегне.

Огледало с мъниста от стъкло


4. Разтворете двете части на металната пластина за окачване, така че да захванете правоъгълника от картон или от винил като щипка за пари. Пробийте отвори там, където са отворите за винтове върху металната окачалка. Вместо винил или картон, можете да използвате тъкан, като вместо лепило, зашиете частите една за друга. Вмъкнете по 1 втулка във всеки отвор, за да запечатате двете части.

Огледало с мъниста от стъкло

Огледало с мъниста от стъкло


5. Захванете пластината с металната окачалка върху винила или картона, който изрязахте. Сложете я в горната част, но не твърде нагоре, за да се разпредели добре тежестта на огледалото и то да не се измества настрани. Трябва да сте сигурни, че лепилото, което употребявате, ще захване добре върху избраната разновидност на повърхността. Изчакайте лепилото да хване добре и тествайте окачването.

Огледало с мъниста от стъкло

Захванете цялата повърхност на винила, картона или тъканта, заедно с металната пластина отзад, върху задната част на огледалото. Използвайте силикон по периферията на формата, а ако желаете сложете лепило и в централната й част, за да захванете по-добре двете повърхности. Изчакайте лепилото да стегне добре.

Огледало с мъниста от стъкло


6. Обърнете огледалото наобратно. Започнете да захващате стъклените мъниста по периферията на формата, като слагате по малко лепило върху тях и ги притиснете добре върху огледалото. Слагайте мънистата нагъсто едно до друго, като изчаквате лепилото да стегне добре, за да не ги разместите. Старайте се периферията на формата да не се вижда отстрани.

Огледало с мъниста от стъкло

Оставете лепилото да стегне за през нощта. След това окачете огледалото върху стената, като използвате гвоздей или винт, в зависимост от вида на стената.

Огледало с мъниста от стъкло

Източник: craftynest.com







Няма коментари


ключови думи
oгледало с мъниста, oгледало, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg