фирми продукти
представяме
работа
 
3 коледни декорации от филц

Можете да изработите сами своите коледни декорации, вместо да ги купувате. За изработката им са достатъчни малко филц и подръчни материали. Можете да направите декорацията по свой вкус, като промените показаните схеми.


Филцови гноми

3 коледни декорации от филц

Изработете няколко филцови гнома, които можете да окачите върху коледната елха или над камината. Можете да ги комбинирате в няколко разцветки и големини, а ако желаете, можете да ги сложите в комбинация с други празнични декорации.

От какво имате нужда, за да ги изработите: червен филц; вълна или памук за брадите; игла и конец за бродерия; мънисто; лепило.

Как да ги изработите:

3 коледни декорации от филц

1. Свалете и оразмерете схемата за гномчетата, като можете да изработите фигурите в няколко големини. Пуснете на принтер и използвайте като шаблон, за да очертаете върху червен филц. Изрежете по 2 форми за всяко гномче, за да ги захванете огледално.

3 коледни декорации от филц


2. Изрежете от сива вълна или от памук парче за брадата на гномчето. Можете да я направите с желаната дължина, по-къса или по-дълга. Захванете брадата върху едната част от филц, като използвате игли за филцуване или лепило.

3. Използвайте лепило за тъкани или червен конец за бродерия, за да зашиете двете части на тялото на фигурката една за друга огледално. Можете да оставите малка зона отворена, за да вмъкнете малко памук, така че фигурката да стане релефна. Можете да оформите с памук само отделни части на фигурата, да речем главата и краката. Захванете с лепило или конец мънисто над брадата за нос. Зашийте отворената част и захванете конец за окачване на фигурката.


Филцови форми

3 коледни декорации от филц

Лесните за направа декоративни играчки от филц могат да са в различни форми и различни багри. Можете да избирате между формата на захарна пръчка, звънче и снежинка, а ако искате, можете да ги комбинирате върху празничната елха.

От какво имате нужда, за да ги изработите: молив; цветен филц; обикновена ножица; декоративна ножица; лепило за тъкани; игла и конец за бродерия.

3 коледни декорации от филц

3 коледни декорации от филц

3 коледни декорации от филц


Как да ги изработите:

1. Свалете и оразмерете схемите, пуснете ги на принтер и ги използвайте за хартиен шаблон. Очертайте ги върху цветен и бял филц, като следвате контурите на двете части, вътрешна и външна. Добре е формите да са със сходна големина.

2. Изрежете двете части на всяка фигурка, като външната част трябва да е по-голяма, а вътрешната трябва да е по-малка. Можете да използвате за изрязване обикновената или декоративната ножичка, за да се получат прави или вълнообразни ръбове.

3. Захванете за всяка фигурка двете части една върху друга, като използвате лепило за тъкани или цветен конец за бродерия. Захванете в горната част конец за окачване.


Коледна звезда

3 коледни декорации от филц

Цветето коледна звезда, поансетия, е често използвано в празничната декорация. Листата на цветето се обагрят в горната му част, като оформят своеобразни съцветия. За да изработите тези поансетии са необходими само цветен филц и лепило.

Какво е необходимо, за да ги изработите: червен и бял филц; лепило за тъкани; ножичка; конец или панделка; щипки.

3 коледни декорации от филц


Как да ги изработите:

1. Свалете схемите, оразмерете ги и ги пуснете на принтера. Изрежете ги и ги очертайте върху филц с желаната разцветка.

2. Сложете малко лепило в единия край на всяко листо и стиснете с пръсти, за да стегне лепилото. Сложете щипка, за да не се налага да държите с ръце. Захванете по този начин всички листенца или поне онези, които ще стоят от вътрешната част.

3. Когато лепилото стегне махнете щипките. Захванете малките листа върху големите, като ги разположите шахматно. В центъра на поансетията захванете с лепило по няколко цветни кръгчета. В горната част, ако желаете, сложете конец за окачване.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледни декорации, декорации от филц, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg