фирми продукти
представяме
работа
 
2 проекта от стари вестници

Използвайте старите вестници, за да оформите изкуство за стената или циферплат за кухненския часовник. Можете да употребявате любимите си разцветки и да използвате декупаж, за да претворите обикновената хартия в интересна фокусна точка.


Изкуство за стената от стари вестници

Частите на тази декорация за стената можете да оформите от разноцветни хартиени фунийки, които можете да свиете от стари вестници. Големината на намотките може да варира, като комбинирате по-големи с по-малки и ги свържете със здрав конец.

2 проекта от стари вестници


Какво е нужно, за да ги изработите: стари вестници; лепило; ножица; ластичета; акрилни бои; четка за рисуване; голяма игла; здрав канап или конец.


Как да ги изработите:

1. Нарежете на ивици вестниците, като ги направите достатъчно широки, за да можете да ги свиете на фунийки. Крайчетата на фунийките стеснете, за да можете да ги вмъкнете една в друга.

2 проекта от стари вестници


2. Нанесете боя върху всички хартиени фунийки и я изчакайте да изсъхне добре. Можете да използвате 2 или повече разцветки, за да оформите разноцветни намотки от хартия, които да захванете една за друга.

2 проекта от стари вестници


3. Ако не знаете как точно искате да оформите разцветките върху намотките, можете да нанесете боята и след като ги изработите. Започнете да оформяте намотките, като свиете на спирала една от хартиените фунийки. Нанесете лепило по страничната част, за да захванете спиралата, така че да не се размотае. Можете да захванете централната част на намотката с ластик.

2 проекта от стари вестници


4. Продължете да навивате нови хартиени фунийки една след друга, като захващате скосените им крайчета в съседната фунийка. Докато навивате намотките, нанасяйте лепило върху страничната част на фунийките, така че да създадете добре оформена спирала, която не се отваря. Можете да редувате разцветките една след друга.

2 проекта от стари вестници


5. Когато оформите желаната бройка намотки с различни размери, захванете ги една за друга с игла и конец. Достатъчно е да захванете най-външната част на намотките или малко по-навътре. Сложете една до друга намотки с различна големина.

2 проекта от стари вестници


6. Окачете така създадената хартиена декорация върху стената, като я захванете в няколко точки с двойно залепващо тиксо или върху малки гвоздейчета. Ако не сте нанесли предварително боя, можете да го направите преди да я окачите, като оцветите отделни части на намотките в няколко разцветки. Съобразете употребяваните краски с вече съществуващите багри в стаята.

2 проекта от стари вестници


Циферблат за часовника в кухнята

С техника, която е сходна на показаната горе, можете да изработите циферблат за часовник с желаната големина и да използвате интересни рисунки за декупаж върху неговата повърхност.


Как да го изработите:

1. Направете хартиените фунийки по показания начин, като сложите малко лепило във вътрешността им за стабилност. Вмъкнете ги една в друга и оформете намотката за циферблата на часовника, като използвате четка и лепило.

2 проекта от стари вестници

2 проекта от стари вестници


2. Когато намотката достигне желаната големина, можете да изравните повърхността й с чукче. Ако искате можете да нанесете лепило върху цялата плоска част на намотката.

2 проекта от стари вестници

2 проекта от стари вестници


3. Нанесете върху цялата повърхност на намотката бяла боя и ако се налага повторете. Изчакайте боята да изсъхне. Нанесете по периферията по-тъмна разцветка боя.

2 проекта от стари вестници


4. Изрежете от хартиени салфетки някакви весели шарки, които пасват на тематиката на стаята, например на кухнята. Отделете пластовете на салфетките и използвайте само най-горния. Нанесете върху намотката лепило и сложете шарката, за да я захванете върху повърхността на намотката. Сложете няколко шарки и нанесете върху тях лепило, за да ги захванете добре върху спиралата.

2 проекта от стари вестници



5. Пробийте в центъра на намотката отвор, през който да вмъкнете стрелките на часовниковия механизъм. Включете го в задната част на хартиения циферблат и окачете часовника върху стената.

2 проекта от стари вестници


Източник: diy-enthusiasts.com







5 декември 2013 05:42 | neshto ne mi se poluchava
От: Nikolai
nemoga da gi naviq hubavo i ravnomerno ina4e ideqta e super
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация за дома, идеи за дома, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg