фирми продукти
представяме
работа
 
Многофункционална семейна стая

В малкото жилище е много важно пространството на стаите да се разпредели правилно, така че да се обособят функционални зони за работа и почивка. Многофункционалната семейна стая включва няколко зони, които не са отделени една от друга, за да не се разкъсва пространството на стаята, но са обособени функционално за повече практичност.


Разпределение на стаята

Многофункционална семейна стая

Дизайнерката Хедър Хардт е използвала дългата стена на стаята, за да обособи отделните зони по функция. Те не са отделени ясно, за да не се блокира слънчевата светлина от прозорците. Върху стената са монтирани рафтове, чиято отворена структура способства за по-просторната визия на зоната. Тъй като стаята е с формата на буквата Г, разпределението на зоните е сравнително лесно. В стаята са използвани декоративни акценти в оранжево, зелено и малиново червено.


Интересна декоративна възглавничка

Многофункционална семейна стая

Обикновените декоративни възглавнички можете да трансформирате само с игла и цветен конец за бродерия, или малко вълнен конец. Очертайте върху калъфката или върху хартия желаната шарка, или работете направо върху нея, като избродирате желаната форма. Можете да придадете текстура на избродираната шарка, като използвате подходящи бодове, а за разцветката на конеца изберете нещо контрастно на калъфката, за да се вижда добре.


Просторна всекидневна стая

Многофункционална семейна стая

Редицата от прозорци осигурява достатъчно естествена светлина в стаята, за да могат собствениците да и позволят да употребят наситени разцветки. Топлите шоколадови краски върху тапицерията на канапето, върху част от мебелировката и върху щорите се съчетава чудесно с меката прасковена разцветка върху тъканите и топлите смокинови багри върху декоративните възглавнички. Зоната за сядане се състои от канапе и фотьойл, между които има рустикални дървени масички.


Разделител между зоните

Многофункционална семейна стая

Белият шкаф с чекмеджета е използван не само за съхранение на част от вещите в стаята, но като разделител между зоните в нея. Върху повърхността му стоят настолни лампи и дребни вещи, а вътре в него се съхраняват игри, принтер и играчки за децата. Тъканта върху подвижната вратичка на шкафа е в разцветки, които кореспондират с тези на останалата част на стаята.


Изкуство за стената

Многофункционална семейна стая

Върху стената са окачени няколко бели керамични колби със зеленина. Растителната схема е допълнена от ботанически картини, които са обособени върху зелен фон и са трансформирани в ненатрапчива фокусна точка на стената.

Многофункционална семейна стая

За проекта имате нужда от шарка на листо, която можете да свалите от интернет или да използвате истинско листо; ленена тъкан в избрана разцветка; дървена рамка; тъкан, която е имитация на кадифе за листото; игла; мдф дъска; такер и синтетичен пълнеж за юргани. Прехвърлете шарката върху имитацията на кадифе и изрежете по контурите. Сложете я върху тъканта за фон и я пришийте върху нея, като оформите с конец периферията и жилките. Сложете тъканта върху мдф дъската и захванете в задната й част с такер. Ако искате повече текстура, между двете тъкани сложете подплата и тогава пришийте. Сложете в рамка и окачете.


Компактно антре

Многофункционална семейна стая

В едната част на просторната стая е оформено антре, което е до входната врата на къщата. То е компактно и включва само пейка, система от рафтчета и закачалка. В пейката могат да се съхраняват част от вещите в твърди кутии.


Кръгла декоративна възглавничка

Многофункционална семейна стая

За да я изработите се нуждаете от тъкан, която имитира кадифе, в няколко разцветки; дунапрен или пълнеж; шевна машина; конци и лепило за тъкани. Изрежете и пришийте калъфката за декоративната възглавничка от 2 части, като ги съедините от опаковите им страни. Оставете пространство незашито, за да вмъкнете пълнежа и обърнете калъфката. Върху предната й част пришийте няколко цветни ивички от тъканта, като ги оформите в окръжност и ги нагънете. В центъра на окръжностите пришийте тънка ивичка от тъканта, като я оформите на клупове. Можете да прикрепите формите от цветната тъкан с конец или с лепило. Вмъкнете пълнежа и зашийте отвора върху калъфката.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
интериор, идеи за дома, интериорен дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg