фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративно огледало от хартия

Превърнете обикновеното кръгло огледало във фокусна точка в стаята и то само с няколко листа плътна хартия. Хартията може да е бяла или цветна, в зависимост от съществуващите разцветки в стаята. Отделните части са оформени като листенца на цветче, така че можете да оформите от хартия имитация на слънчоглед. Големината на хартиените форми може да варира, най-вече спрямо големината на огледалото.

Декоративно огледало от хартия


Какво е необходимо, за да го изработите: кръгло огледало; плътна хартия, бяла или цветна; ножица; пистолет за топъл силикон.

Как да го изработите:

1. Прегънете лист хартия и го срежете с ножицата на желаната дължина. След това срежете в единия край крива, която да оформи края на хартията с формата на листо. Остротата на листото може да варира. Използвайте тази форма като шаблон, за да изрежете другите форми от хартия. След като я разгънете ще видите, че двете страни на шаблона са симетрични.

Декоративно огледало от хартия


2. Прегънете през центъра още няколко листа плътна хартия. За направата на огледалото ще са необходими около 25 хартиени форми с различна дължина, за да се оформят 2 редички, вътрешна и външна. Използвайте шаблона, като го сложите от външната страна на прегънатия лист и изрежете по контурите. За вътрешната част можете да скъсите дължината или да промените остротата на върха.

Декоративно огледало от хартия

3. Преди да започнете да захващате хартиените форми от долната страна на огледалото, можете да боядисате рамката му, за да кореспондира с разцветката на хартията или с вече съществуващите краски в стаята. Ако искате да създадете имитация на слънчоглед, използвайте хартия в жълто и боядисайте рамката в черно или кафяво.

4. Тествайте как искате да подредите хартиените форми под огледалото, за да видите дали ще Ви хареса, като можете да пробвате с няколко огледала в няколко големини.

Декоративно огледало от хартия


5. Обърнете огледалото и започнете да захващате с топъл силикон хартиените форми върху задната му част. Най-добре е да започнете да оформяте вътрешната редичка, като разположите листенцата по 4, във всяка от четирите посоки. След това добавете още 4 форми между тях, като те могат да варират по дължина, за да разчупите външността на комбинацията. Изчакайте силикона да стегне и оформете външната редичка от хартиени форми. Използвайте същата 4 х 4 система, за да получите симетричност.

Декоративно огледало от хартия

Декоративно огледало от хартия

Декоративно огледало от хартия

Изчакайте силикона да стегне добре и окачете върху стената в стаята. Можете да боядисате рамката на огледалото и на този етап, ако не Ви харесва разцветката му, а освен това можете да нанесете боички върху хартиените листенца, за да ги оцветите.

Декоративно огледало от хартия

Декоративно огледало от хартия


Източник: thenester.com







Няма коментари


ключови думи
декоративно огледало, огледало от хартия, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg