фирми продукти
представяме
работа
 
8 тайни на малката кухня

Използвайте ограниченото пространство в малката кухня, без да правите компромис с удобството. Вижте няколко предложения за малкото пространство на кухнята.

8 тайни на малката кухня


Кухненска дъска в чекмедже

8 тайни на малката кухня

Вместо да се чудите къде да съхранявате кухненската дъска, вградете я в кухненския шкаф, в тясно чекмедже. Така можете да я вадите по всяко време, когато Ви е необходима, да я почиствате и да я прибирате, когато не я употребявате. Можете да я почиствате така, както правите с другите кухненски повърхности. Добре е да разположите чекмеджето близо до кухненската мивка, за по-лесно почистване.


Тясно чекмедже за подправки

8 тайни на малката кухня

Всеки сантиметър е от значение, когато говорим за малката кухня. Затова използвайте пространството в кухненския шкаф за тясно чекмедже, в което можете да съхранявате подправки и храни. ако е достатъчно широко, можете да използвате пространството от двете страни. Предната част на чекмеджето трябва да наподобява вратичките на кухненския шкаф, за да не се отличаава от тях.


Естествена светлина

8 тайни на малката кухня

Добре е да осигурите в кухнята максимално количество естествена светлина. Ако е възможно монтирайте кухненската мивка до прозорец, за да се възползвате от светлината отвън. Тя се отразява в повърхностите и прави стаята визуално по-просторна и ведра. Прозорците могат да изпълняват ролята на вградените лампи в кухненския шкаф, освен това няма нужда от облицовка върху стената зад мивката.


Пространство за бутилките с вино

8 тайни на малката кухня

Заменете част от кухненския шкаф или от кухненския остров с ниша за бутилките с вино. Можете да демонтирате вратичката и рафтчетата, като ги замените с решетка от дървесина, в която да съхранявате виното си, минерална вода или сок.


Имитация на вграден кухненски шкаф

8 тайни на малката кухня

Малката кухненска ниша може да се трансформира в имитация на вграден кухненски шкаф. Сложете хладилника, а до него изградете от дървесина панел с рафтчета. Зад панела можете да съхранявате вещи, като го трансформирате във вратичка. В горната част можете да съхранявате част от вещите в кухнята, които не употребявате често.


Малки ниши

8 тайни на малката кухня

Ако конструкцията на стената в кухнята позволява, изградете няколко малки ниши, в които да съхранявате декоративни вещи. Можете да трансформирате нишата в зона за сутрешно кафе, като вградите машината за кафе, а под нея съхранявате чашки за кафе.


Екстра пространство под кухненския остров

8 тайни на малката кухня

Под кухненския остров можете да монтирате вградена подвижна масичка на 2 колелца, която да се движи върху релси в задната си част. Можете да я употребявате като допълнителна повърхност за готвене, а когато не я употребявате, да я прибирате навътре под кухненския остров. Добре е подвижната масичка да е със същата разцветка като тази на острова, за да не се отличава от него. Във вътрешната част може да кухненски шкаф за съхранение на вещите.


Скрито шкафче за машината за кафе

8 тайни на малката кухня

В долната част на кухненските шкафове, над повърхността на плота, може да се монтира малко шкафче с вратичка, в което да се съхранява например кухненският робот, миксерът или машината за кафе. Така тя няма да се вижда, когато не се употребява, но сутрин ще можете лесно да я използвате, като отворите вратичката и я издърпате на кухненския плот.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
малка кухня, идеи за кухнята, идеи за дома

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg