фирми продукти
представяме
работа
 
Лампа от празна бутилка от уиски

Не изхвърляйте празните бутилки от уиски или друг алкохол, тъй като можете да ги трансформирате в нестандартни лампи. Лампата можете да сложите на тавана или в мазата, тъй като светлината на крушката е приглушена от стъклото на бутилката. Достатъчно е само бутилката да е с достатъчно широка долна част, за да не е крушката твърде близо до стъклото.

Лампа от празна бутилка от уиски


Необходими материали:

- стъклена бутилка с широка долна част, например от уиски
- инструмент за рязане на стъкло
- шкурка
- дрелка
- електрически кабел и фасунга или окабеляване за лампа; добре е електрическата крушка да е ненагряваща се, за да не нагрее и счупи стъклото на бутилката
- метална кука на винт

Лампа от празна бутилка от уиски

Лампа от празна бутилка от уиски


Инструкции:

1. Почистете и подсушете бутилката добре. С инструмент за рязане на стъкло изрежете долната й част на желаната височина. Техниката на рязане зависи от това каква е формата на бутилката, но дори да не я срежете напълно равно, не е проблем.

Лампа от празна бутилка от уиски


2. Като внимавате да не се порежете на острите ръбове на стъклото, използвайте вкурка, за да премахнете неравностите по изрязаната част. Колкото повече загладите ръба, толкова по-добре. Можете да използвате различни техники.

3. Пробийте с дрелка отвор в центъра на външната и на вътрешната капачка на бутилката, за да можете да прокарете окабеляването. Можете да работите постепенно, като увеличавате размера на бургията, така че да достигне желаната големина спрямо обиколката на кабела. Можете да запазите вътрешната тапа или да я махнете, но тя може евентуално да укрепи свръзката на окабеляването с бутилката.

Лампа от празна бутилка от уиски

Лампа от празна бутилка от уиски


4. Почистете повърхността на бутилката от етикетите, така че да остане само стъклото. Сложете бутилката за няколко часа във вода и след това отстранете хартията и лепилото, а ако се наложи ги изтъркайте с телче.

5. Ако не използвате готово окабеляване за лампа оголете крайчетата на кабела и ги монтирайте за фасунгата с винтчета. Ако не разбирате много от окабеляване, можете да използвате готово окабеляване за лампа или да помолите някого да Ви помогне. Важно е да захванете добре частите, тъй като те ще трябва да издържат тежестта на крушката и на лампата. Уверете се, че всичко е направено правилно.

Лампа от празна бутилка от уиски


6. Прокарайте кабела през капачката и през отвора на стъклената бутилка и монтирайте другия край на кабелите за щепсела.

Лампа от празна бутилка от уиски

Лампа от празна бутилка от уиски

Монтирайте крушката за фасунгата и издърпайте окабеляването нагоре. Можете да монтирате нестандартната лампа като я окачите за тавана върху метална кука с винт.

Лампа от празна бутилка от уиски


Източник: instructables.com







Няма коментари


ключови думи
лампа от бутилка, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg