фирми продукти
представяме
работа
 
Табуретки от стари макари за кабел

Можете да превърнете старите макари за кабел в удобна табуретка за възрастни и деца. Особено добре стоят тези табуретки в детската стая, особено ако ги тапицирате с тъкан на бели точки, така че табуретките да наподобяват горски гъбки. Можете да направите няколко от тях за детската масичка. Необходими са Ви само стари макари, дунапрен, тъкан за тапицерия и боя. Можете да използвате различни по размер макари, за да направите различни по големина табуретки.

Табуретки от стари макари за кабел

Необходими материали:

- стари макари за кабел с желана големина
- спрей боя
- дунапрен за седалката
- ширит
- макетен нож
- тапицерски телбод

Табуретки от стари макари за кабел


Инструкции:

1. Сложете макарата върху стари вестници или парче плат. Почистете я добре и я оставете да изсъхне. Напръскайте я със спрей боя, за да я оцветите в желаната разцветка. По желание можете да нарисувате някакви картинки върху нея. Например ако искате да я превърнете в гъбка, можете да нарисувате трева и буболечки, които пълзят върху "пънчето" на гъбката. Изчакайте боята да изсъхне добре.

2. Изрежете от дунапрена кръг с размера на макарата. С макетен нож или с ножици изрежете по-малък кръг и го сложете отгоре. Изрежете още 2 кръга, като ги правите още по-малки по големина. Подредете ги така, че да оформите седалка.

Табуретки от стари макари за кабел


3. Срежете от тъканта кръг с малко по-големи размери от тези на макарата. Трябва да имате поне 10 сантиметра толеранс от всяка страна, за да можете да направите тапицерията на седалката. Ако искате да оформите горска гъбка, използвайте тъкан, най-добре червена, на бели точки. Можете да използвате всякаква тъкан като разцветка и шарки, например на животни или с любимата картинка от анимационен филм на Вашето дете. Колкото по-дебели са парчетата дунапрен и колкото повече парчета сложите, толкова по-плътна ще е седалката на табуретката. А ако разполагате с достатъчно дебела дунапренова повърхност, можете да изрежете от нея само 1 парче.

4. Изпънете тъканта върху дунапреновата седалка, като я издърпате добре. Започнете да захващате тъканта от долната страна на седалката с тапицерски телбод, такер, като я изпъвате добре в процеса на захващане. Най-добре е да захванете тъканта първо в 4 противоположни точки на окръжността, а след това да запълните празнините.

Табуретки от стари макари за кабел


5. Изрежете излишната тъкан, за да не стърчи. По ръба захванете с лепило за тъкани ширита, за да е по-пригледна табуретката. Можете да изрисувате долната част на табуретката сега, ако не сте го направили в началото на процеса. Ако желаете можете да монтирате 3 колелца за мебелировка върху долната част на табуретката, за да можете да я местите из стаята по-лесно.

Табуретки от стари макари за кабел

Табуретки от стари макари за кабел

Източник: thelovelycupboard.com







Няма коментари


ключови думи
табуретка, табуретка от макара, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg