фирми продукти
представяме
работа
 
"Дървени" вази

Трансформирайте скучните стъклени вази в произведение на изкуството само с малко боя и силиконово лепило. Лесно можете да оформите шарка с текстура, която да наподобява дървесна кора, сякаш вазите са изработени от пънче. Изработката е много лесна и може да варира според желанието. Фалшивата дървесина може да се комбинира с всякакви вещи със сходна външност, като клончета, дървени фигурки, листенца.

Дървени вази


Какво е необходимо, за да ги изработите: стъклени вази с гладка повърхност, прозрачни или цветни; спрей боя в желана разцветка, например бяла; силиконово лепило; грунд за боя; хартия.

Дървени вази


Как да ги изработите:

1. Почистете външните части на стъклените вази добре, като ги измиете или ги изтъркате със спирт. Изчакайте да изсъхнат или ги подсушете.

2. Можете да ги очертаете предварително шарката, която искате да оформите върху вазите, за д наподобява дървесна кора. С накрайник за нанасяне на лепило нанесете силикона върху стъклото, като очертавате шарката на дървесна кора. В центъра оформете няколко концентрични кръга, а навън оформете широки полукръгове и линии. Можете да видите шарката от картинките по-долу.

3. Очертайте дървесни шарки върху цялата повърхност на вазата, така че да оформите цялостна външност, сякаш тя е покрита или изработена от дървесна кора. Изчакайте силиконовото лепило да стегне за 24 часа, докато се втвърди напълно. Можете да използвате топъл силикон, но шарките могат да се отстранят, ако се намокрят, затова предпочетете течно лепило.

Дървени вази


4. Напръскайте цялата повърхност на вазата с грунд и изчакайте да изсъхне.

5. Напръскайте повърхността на вазата със спрей боя в желана разцветка, като нанесете 2 слоя за по-наситена краска. Изчакайте боята да изсъхне напълно между слоевете, а я нанасяйте съвсем леко, за да не се появят капки, които да се стекат по стъклото. Изчакайте няколко часа боята да изсъхне напълно и използвайте вазата по желание.

Дървени вази

Ако под боята нанесете не грунд, а боя с матиращ ефект, повърхността на стъклената ваза ще е по-натурална, а ефектът ще стои по-стабилно. Изберете матираща боя специално за стъклени повърхности.

Дървени вази

Вместо бяла боя, можете да употребите кафява и да очертаете някакви шарки с разцветките, за да подсилите външността, която наподобява дървесна кора.

Дървени вази


Източник: centsationalgirl.com







Няма коментари


ключови думи
вази, идеи за вази, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg