фирми продукти
представяме
работа
 
Окачено рафтче за обувки

Ако никога нямате достатъчно пространство за съхранение на обувките си, тази идея е точно за Вас. Превърнете обикновена картонена тръба в рафтче за обувки, което можете да окачите навсякъде в антрето или на стената на гардероба. Рафтчето може да е на няколко "нива", като в зависимост от дължината на употребяваната тръба, на всяко ниво можете да съхранявате различна бройка обувки. Съобразете диаметъра на използваните тръби с размерите на обувките, които искате да прибирате в тях. Можете да комбинирате еднакви по диаметър тръби или няколко различни големини, за да съхранявате в тях разнородни по размер обувки.

Окачено рафтче за обувки


Необходими материали:

- картонени тръби или ролки
- цветна хартия
- широка панделка в ярка разцветка
- двустранно залепващо тиксо
- лепило
- макетен нож
- ръчен трион


Инструкции:

1. Решете колко нива искате да има рафтчето за обувки и колко дълги да са тръбите. Маркирайте върху тръбите желаната длжина и срежете с ръчен трион няколко парчета от тях с еднаква дължина. Можете да срежете тръбите вертикално или леко под ъгъл.

2. Използвайте няколко различни шарки цветна хартия, увийте я около тръбите и срежете хартията така, че крайчетата й да се припокрият леко. Изрежете с макетен нож и захванете хартията за картонената тръба с двустранно залепващо тиксо по ръба.

3. Захванете хартия върху всички тръби, които ще употребите за направата на рафтчето. Изравнете ги една до друга по ръбовете и ги захванете с лепило. Притиснете ги добре и изчакайте лепилото да стегне.

4. Когато се уверите, че лепилото е стегнало, проврете ярко обагрена панделка през най-горната тръба и я завържете на възел. Тя служи за окачване на рафтчето за обувки.

5. Окачете рафтчето за обувки върху закачалка или на вратата на гардероба на желаната височина, като я съобразите и с дължината на системата от тръби. В тях можете да съхранявате различни по размер обувки, в зависимост от диаметъра на тръбите, които сте използвали.


Източник: ideasmag.co.za







Няма коментари


ключови думи
рафтче за обувки, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg