фирми продукти
представяме
работа
 
5 идеи за стъпалата у дома

Ако живеете в къща на 2 етажа и разполагате със стълби между етажите, ето няколко идейки как можете да разчупите скучното еднообразие във външността на стъпалата. Вдъхновете се от тези техники, като можете да ги промените по свое усмотрение.


Стъпала с номериране

5 идеи за стъпалата у дома

Ако не разполагате с много време, можете да разнообразите бялата повърхност на стъпалата с цветни цифри. Цифрите можете да изработите с шаблон и боя, а можете да използвате самозалепваща се хартия. Ако решите да използвате хартия, принтирайте и изрежете цветните цифри, намажете ги с лепило и ги захванете в центъра на вертикалната част на всяко стъпало. Отгоре върху хартията нанесете още лепило, за да предпазите хартията от увреждане. Изчакайте да изсъхне. Ако искате да употребявате шаблон, изрежете го от картон или плексиглас, сложете го върху вертикалната част на стъпалото и го захванете с тиксо. С кръгла четка нанесете боята, изчакайте да засъхне леко и отстранете шаблона. Изчакайте да изсъхне боята. Цифрите можете да оформите в различни разцветки.


Стъпала в багри

5 идеи за стъпалата у дома

Най-лесният начин да употребите остатъчното количество от боите, които сте използвали за други дейности, е да го използвате за стъпалата. Обособете вертикалните части на всяко стъпало с бояджийско тиксо и нанесете боята с валяк или четка. Нанесете поне 2 слоя, за да стане цветът наситен. Махнете тиксото преди боята да е изсъхнала напълно и изчакайте да изсъхне добре. Можете да комбинирате няколко разцветки, като ги градирате или ги смесите хаотично.


Стъпала със сценка

5 идеи за стъпалата у дома

За да оформите цяла сценка върху стъпалата, която да се вижда отдолу, употребявайте апликации. Добре е те да са самозалепващи се, но можете да използвате цветна хартия и лепило. Ако сте сръчни с четката, можете да оформите шарките с шаблони. Ако използвате хартия, принтирайте на части шарките, изрежете ги и ги захванете с лепило върху вертикалната част на стъпалата. Върху хартията нанесете лепило и изчакайте да изсъхне. Ако употребявате шаблони, изрежете ги от картон или плексиглас, обособете зоните с бояджийско тиксо, сложете шаблона и нанесете с кръгла четка боята. Изчакайте леко да засъхне и махнете шаблона. Изчакайте боята да изсъхне добре и по желание нанесете слой полиуретан, за да защитите краските.


Стъпала с "дива" шарка

5 идеи за стъпалата у дома

С лесен за употреба шаблон можете да оформите тигрова или зеброва шарка върху вертикалните части на стъпалата. Изрежете шаблона от картон или плексиглас, сложете го върху повърхността на стъпалото, захванете го с тиксо и нанесете с четка боя. Оставете боята леко да засъхне, махнете шаблона и го преместете в съседната зона. Нанесете отново боя и изчакайте да засъхне. Ако използвате няколко шаблона, можете да работите едновременно с тях, докато чакате боята да изсъхне.


Стъпала с няколко шарки

5 идеи за стъпалата у дома

С малко тапет можете да оформите вертикалните части на стъпалата така, че да създадете интересна шарка с контрастни разцветки. Измерете вертикалната част и изрежете от тапет правоъгълник. Нанесете лепило върху задната част на тапета и го захванете върху повърхността. Минете отгоре с влажна ръка, за да изгладите повърхността, без да наслоявате лепило отдолу. Когато лепилото изсъхне, отгоре можете да нанесете пласт полиуретан, за да защитите шарките.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
идеи за дома, стъпала, интериор

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg