фирми продукти
представяме
работа
 
Стъклена лампа с морска сърцевина

Независимо дали живеете близо до морето или ходите само на ваканция, можете да изработите лампа с прозрачна основа, в която да сложите пясък, водорасли, раковини, миди и камъчета от морския бряг. Особено добре стои лампата във всекидневната стая на вилата, а ако се комбинира с обзавеждане с морска атмосфера, настроението Ви е гарантирано месеци наред.

Стъклена лампа с морска сърцевина


Необходими материали:

- прозрачна стъклена ваза
- абажур за лампа
- окабеляване за лампа
- електрическа крушка
- картон
- дрелка и бургия за стъкло
- пясък, водорасли, раковини, миди, камъчета и прочее
- спрей боя

Стъклена лампа с морска сърцевина


Инструкции:

1. Пробийте отвор в дъното на стъклената ваза, за да проврете окабеляването за лампата. Внимавайте да не счупите стъклото, докато пробивате, най-добре употребявайте бургия за стъкло. Отворчето трябва да е в долната странична част на вазата, така че да може да скриете окабеляването отзад.

Стъклена лампа с морска сърцевина


2. Трябва да оформите опора за абажура върху вазата от стъкло. Изрежете от картон окръжност с големината на отвора на вазата. Изрежете 2 дълги ивички, които да обхващат окръжността по периферия. Захванете с лепило частите от картон така, че да се образува запушалка в горната част на вазата. Пробийте отвор в центъра на окръжността, за да прокарате окабеляването на лампата.

Стъклена лампа с морска сърцевина

Боядисайте с бяла спрей боя, за да не се вижда запушалката, изчакайте да изсъхне.

Стъклена лампа с морска сърцевина


3. Монтирайте окабеляването за лампата, като проврете кордата през дупката в долната част на стъклената ваза и захванете щепсела. Прокарайте другата част на кордата през отвора в картонената окръжност и монтирайте фасунгата. Ако не разбирате от електричарска дейност, помолете някой познат, който може да монтира окабеляването на лампата. Завинтете електрическата крушка.

Стъклена лампа с морска сърцевина


4. Издърпайте картонената запушалка и сложете във вътрешната част на прозрачната стъклена ваза пясък, водорасли, миди и каквито искате морски вещи на ведра морска тематика. Сложете запушалката върху вазата и монтирайте абажура върху лампата.

Стъклена лампа с морска сърцевина


5. Ако пясъкът, който употребявате, е твърде фин, запушете малкия отвор в долната част на прозрачната стъклена ваза с малко силикон. Сложете лампата в стаята и я включете, за да се насладите на стилната морска атмосфера с настроение.

Стъклена лампа с морска сърцевина

Можете да напълните сърцевината на вазата с вещи на разнообразна тематика, като можете да я сменяте според желанието си. Ако сложите повече пясък, по периферията в долната част на вазата можете да оформите с бои морски вълни, палми, рибки, каквито се сетите картинки.

Стъклена лампа с морска сърцевина


Източник: starsandsunshine.com







Няма коментари


ключови думи
лампа, стъклена лампа, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg