фирми продукти
представяме
работа
 
Табуретка за съхранение от щайги

Използвайте няколко дървени щайги, за да оформите табуретка с тапицирана седалка, под която могат да се съхраняват книги и дребни вещи. В долната част на табуретката могат да се монтират колелца, за да се придвижва тя по-лесно из стаята. Разцветките на тапицерията и на конструкцията могат да варират, за да координират с багрите в стаята. Табуретката е страхотно допълнение за всекидневната стая, тъй като комбинира мебелировка за сядане, за релаксация на краката и библиотечка за книгите. Освен че изгледа добре, тя осигурява любими книги на ръка разстояние, докато седите в креслото си, без да се налага да ставате.

Табуретка за съхранение от щайги

Най-хубавото на табуретката е, че няма нужда да режете нишите за вещите, тъй като те се оформят от щайгите. Ако не изработите тапицирана седалка, а сложите твърда плоскост върху структурата от щайги, можете да я употребявате като масичка за кафе.

Табуретка за съхранение от щайги


Необходими материали:

- 4 дървени щайги с еднаква големина
- 4 колелца за мебелировка
- 2 летви с големина 240 х 5 х 10 сантиметра
- метални ъглови скобки
- винтове за дървесина
- дрелка и бургии
- боя
- четка за бои
- тъкан за тапицерия
- тапицерски телбод
- подплата
- дунапрен с дебелина 5 сантиметра
- дървена плоскост мдф
- игла


Инструкции:

1. Сложете една до друга щайгите, като ги обърнете върху дългата част. Те трябва да образуват правоъгълник с малък отвор в центъра на структурата. Захванете с винтове тясната странична част на една от щайгите за дъното на друга.

Табуретка за съхранение от щайги


2. Захванете всички 4 щайги една за друга с винтове. Ако се налага минете върху свръзките с шкурка, за да премахнете малки трески от дървесината. Конструкцията трябва да наподобява тази на картинка 3. Върху нея изградете дървена рамка от летви. Срежете ги с трион, за да паснат по големина на конструкцията от дървени щайги. Захванете ги ъглово или 2 х 2, 2 дълги и 2 къси летви. Захванете дървената рамка за щайгите с дълги винтове за дървесина. Помежду им ги захванете с метални ъглови скоби от вътрешната част на рамката.

Табуретка за съхранение от щайги


3. Ако конструкцията не Ви се струва достатъчно стабилна за сядане, можете да добавите през центъра още 1 дървена греда. Захванете я с винтове и метални скоби. Монтирайте в долната част на структурата 4 колелца за мебелировка.

Табуретка за съхранение от щайги

На този етап конструкцията Ви трябва да е нещо подобно на показаната на картинката.

Табуретка за съхранение от щайги


4. Така оформената подвижна масичка за книги може да се употребява без повече промени. Можете да я боядисате и да я използвате без седалка или само да захванете дървена плоскост върху щайгите, за да я употребявате като масичка за кафе на всекидневната стая.

5. Ако искате да изработите табуретка, добавете тапицирана седалка. Изрежете от дунапрен правоъгълник, който да пасва на големината на структурата, а ако имате няколко парчета можете да използвате тях. Върху дървената плоскост сложете дунапреновите части. Ако искате да използвате копчета върху тапицерията, маркирайте центъра с Х.

Табуретка за съхранение от щайги

Захванете върху дунапреновата част подплата, която да я обхване изцяло. Захванете я от долната част на тънката дървена плоскост с тапицерски телбод. В горната й част маркирайте точките за захващане на копчетата. Маркирайте ги също върху дървесината, тъй като те трябва да преминат през подплатата, през дунапреновата седалка и през дървената плоскост. Захванете тъканта за тапицерията с телбод върху подплатата, като я изпънете много добре.

Табуретка за съхранение от щайги

Облечете копчетата с тъканта, която ще използвате за тапициране на седалката от дунапрен. Върху маркираните точки пробийте отвори за копчетата и прокарайте здрава нишка през копчетата и през отвора. Издърпайте много добре, така че копчетата да оформят вдлъбнатина. Захванете я с телбод върху дървесината.

Табуретка за съхранение от щайги


6. Захванете върху конструкцията дървена плоскост, като употребявате винтове за дървесина. Най-добре е да сложите тапицираната плоскост обърната върху настилката, да сложите обърната конструкцията от щайги и да прокарате винтовете от вътрешната част, в посока от щайгите в седалката. Преди това можете да боядисате конструкцията и да изчакате боята да изсъхне. Сложете в табуретката книги и дребни вещи.

Табуретка за съхранение от щайги

Табуретка за съхранение от щайги

Табуретка за съхранение от щайги

Табуретка за съхранение от щайги

Табуретка за съхранение от щайги


Източник: monmakesthings.com







3 септември 2013 16:29 | taburetka
От: choraphe
Strahotna ideika!!Izglejda udobno i praktichno ! Shte q probvam v nai- skoro vreme, samo da si nabavq materialite ! Blagodarq vi !
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
табуретка, табуретка от щайги, направи си сам

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg