фирми продукти
представяме
работа
 
Малък апартамент с много функции

Апартаментът се намира в сграда във френски ски курорт, която е строена през 1965 г. Площта му е 55 кв.м, но върху нея са оформени няколко зони, като са включени 2 спални с 8 легла и 2 бани. Пространството е оформено така, че зоните да не си пречат като функция, без да се променя конструкцията на апартамента. Модерната промяна на ваканционното жилище е дело на архитектите от h2o.

Малък апартамент с много функции


- За да изпълнят заданието да разширят функционалността на зоните, без да променят конструкцията, архитектите решават да променят гледната точка. Вместо да се опитат да нагодят мебелировката към пространството, те решават да нагодят пространството към мебелировката. Те създават цялостна стена, която представлява полуокръжност. Тя е базовата структура, която свързва зоните и ги оформя като функция. В основната стая е монтирана стена шкаф, която отделя пространствата и се употребява като кухня. Двете големи части на стаята могат да се отделят със завеси, които осигуряват уединение.

Малък апартамент с много функции


- Вътрешната част на жилището е сравнително просторна, но уютна като атмосферата в планинска вила. Вградените в създадената овална стена ниши имат множество функционалности, като част от тях са легла, а в други се съхраняват вещи. В предната част на извивката на стената е оформен кът с канапе и лампа. Между зоната с диван и спалната зона може да се издърпа завеска за уединение.

Малък апартамент с много функции


Малък апартамент с много функции

- Разделителната стена в средата на стаята е с двустранна функция, като библиотека и секция, а от другата страна – като кухня. Прозорците осигуряват естествена светлина в зоните, но още по-ефектна е планинската панорама, която се разкрива от тях. Семплите линии, меките разцветки и извивките оформят уютна съвкупност от зони, които са свързани помежду си визуално, без да се накърнява собствената им функция.

Малък апартамент с много функции


- Зоната на всекидневната стая е обзаведена семпло, с Г-образна зона с канапе и пейка с маса. От тази страна на стената, която отделя частите на стаята е оформена кухненската зона. От прозорците се вижда терасата, която обримчва цялата структура от 2 страни. В дъното на стаята е оформена раделителна стена, която отделя зоната от детската спалня. Встрани от вратата на спалнята е вградена ниша, която е част от кухнята.

Малък апартамент с много функции


Малък апартамент с много функции

Малък апартамент с много функции

- Втората спалня е отделена от общата стая с врата. Тя разполага с няколко прозореца, вградени ниши за легла и за вещи, както с бюро. От малката, но светла стая се разкрива чудесна гледка в 2 посоки, тъй като прозорците са двустранни.

Малък апартамент с много функции

Малък апартамент с много функции


- Зоната на кухнята и всекидневната стая е решена в бяло и червено. Тя може да се отдели от другата част на стаята с двустранни завеси, които могат да се издърпат. Кухнята се състои от шкаф и от вградена ниша е облата стена. Масата за хранене е до стената с прозорци, тя е оборудвана с пейка, а до нея е канапето. Настилката в зоната е същата като на другата част, което обединява визуално зоните.

Малък апартамент с много функции


Малък апартамент с много функции


- Разпределението на зоните е ясно от схемата. Освен общата стая, която е разделена на 2 части, в апартамента има още 1 спалня. В дъното на общата стая са оформени баните. Голямата Г-образна тераса обхваща страничните части от 2 страни. Основна разделителна линия е облата стена – тя оформя вградените ниши на зоните в отделните стаи.

Малък апартамент с много функции


Източник: designswan.com







13 март 2014 09:31 | Малък апартамент с много функции
От: Веско Ангелов
Интересно какво става когато децата пораснат, или ти дойдат гости! Ужасно!
12 юли 2013 20:16 | Ужасно!
От: Мая
Ужас!
10 юли 2013 16:11 | Prevyzhodna ideq
От: T.Staeva
Ei na tova mu se kazva"promqna na glednata tochka"!Bravo na tezi arhitekti!!!
10 юли 2013 11:37 | Супер
От: Величков
Браво на човека, който го е измислил!
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
малък апартамент, апартамент, функционален апартамент

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg