фирми продукти
представяме
работа
 
Къщички за птички от подръчни материали

За любителите на живата природа, които искат да привлекат птички в градината на своята къща или вила, няколко не много трудни за направа къщички за птички могат да са чудесна добавка за градинското обзавеждане.


* Макар показаната идейка да е създадена за продажба, Вие можете да пробвате да направите подобна къщичка за птички от стар метален чайник. Срежете онази част на капака, която е най-отдалечена от свръзката, като отрежете поне половината от окръжността, 2/3 от нея или демонтирате капака. Като оставите част от нея, птичките ще могат да се крият и да са защитени от вятър и студ. Пробийте отвор в долната част на основата или окачете за дръжката върху стена или върху дръвче, в скришна зона.

Къщички за птички от подръчни материали

Друга разновидност на тази идея е с винтидж чайник, който е окачен за дръвче в градината. Пробийте върху страничните части на чайника отвори, за да монтирате метални куки с винт, за които да окачите метална верига. Изрежете голям отвор в предната част на основата и захванете винт за кацане на птички, а къщичката за хвъркатите окачете за металната верига.

Къщички за птички от подръчни материали


* Идеята комбинира обикновена керамична саксийка с парче пдч дървесина. Изрежете дървесината по размер спрямо горната част на саксията, а встрани от средата на окръжността изрежете отвор, през който птичките могат да влизат вътре в така оформената къща. Вмъкнете дървената окръжност в саксията, така че тя да стои стабилно и ако желаете я застопорете отвън със силикон. Предварително можете да монтирате под отвора метална дръжка, върху която да кацат птичките. Пробийте дъното на керамичната саксия и я монтирайте върху ограда или върху дърво.

Къщички за птички от подръчни материали


* Макар съоръжението да не е толкова за къщичка, колкото за хранилка за птички, тя е страхотна фокусна точка за градината на къщата или на вилата. Захванете със силно лепило керамична чашка върху керамична чинийка. Чашката трябва да е обърната настрана, така че дръжката й да е насочена нагоре. Изчакайте лепилото да стегне и окачете така оформената хранилка за птички върху канап или тел, а накрая я напълнете със семена.

Къщички за птички от подръчни материали


* Старият чайник не е единствената домашна посуда, която можете да употребявате за къщичка или хранилка за птички. Старият супник е страхотна вещ, която лесно може да промени функцията си. Окачете я с канап и я напълнете с храна или суха трева.

Къщички за птички от подръчни материали


* Стъклените плафони за лампи имат много функции, така че можете да ги трансформирате в лесна за направа къщичка за птички. Завържете сферата с канап, като я обхванете изцяло. Минете покрай нишките с лепило, за да не се изплъзва канапът и изчакайте лепилото да стегне. Вътре в стъклената сфера можете да сложите храна или суха трева. Ако сферата е прозрачна, намажете я отвътре с боя и изчакайте да изсъхне.

Къщички за птички от подръчни материали

Къщички за птички от подръчни материали


* Обикновената кратунка може да се употребява като къщичка за птички, ако пробиете кръгъл отвор за влизане и отвори за окачване върху тясната част. Окачете на канап или сложете кратуната в закътана зона. За направа на къщичката за птички можете да употребите не само натурална, но направена от изкуствен материал кратунка, която е боядисана в желана разцветка.

Къщички за птички от подръчни материали



Източник: curbly.com







16 август 2015 14:06 | praktichni idei
От: rada
mnogo mi haresvat .shte napravim s vnucheto nqkoi ot tqh.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
къщички за птички, направи си сам, идеи за градината

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg