фирми продукти
представяме
работа
 
Лесна трансформация на вратата с боя

Не е нужно да сменяте изцяло старата врата, ако Ви се струва скучна и безлична. С няколко дървени летви и малко боя можете да я трансформирате в интересна фокусна точка за стаята. Можете да оформите само едната или и двете страни на вратата.

Лесна трансформация на вратата с боя

Необходими материали:

- стара врата, от солидна дървесина или с куха вътрешност
- летви за фриз
- лепило за дървесина
- гвоздеи
- валяк и четка за боя
- смес за поправка на дървесина
- боя в 2 разцветки
- дрелка
- бояджийско тиксо
- трион
- шпатула
- шкурка
- мерителна рулетка
- чук

Инструкции:

1. Измерете височината и широчината на вратата, за да определите колко дълги да са летвите, с които ще оформите цветната рамка. Оформете върху хартия желаната шарка, за да знаете как да изрежете частите. Рамката придава текстура на вратата, сякаш повърхността й е релефна по начало.

2. Измерете върху летвите необходимата дължина. Изрежете ги с трион спрямо шарката. В края им скосете летвите под ъгъл 45 градуса. Така ще можете да сглобите частите на рамката, така че тя да изглежда като част от вратата.

Лесна трансформация на вратата с боя

3. Обработете цялата врата с шкурка, минете с нея върху летвите, за да отстраните треските. Избършете с влажна кърпа и изчакайте да изсъхне. Ако по дървесината има някакви повреди, поправете ги преди да монтирате рамката. Запълнете малките дупки върху вратата със смес за поправка на дървесина, изшкурете и изчакайте да изсъхне. Ако искате да замените изцяло боята на вратата, премахнете я колкото можете и обработете с шкурка, преди да използвате подходяща смес за грундиране.

4. Ако сте премахнали старата боя, нанесете върху вратата нова, като използвате валяк. Изчакайте боята да изсъхне. Сложете частите от рамката върху вратата, една по една. Ако вратата е с куха вътрешност, монтирайте ги с малко лепило за дърво, а ако е от солидна дървесина ги захванете с няколко винта.

Лесна трансформация на вратата с боя

5. Ако не сте поправили увредените зони върху вратата, можете да ги поправите след монтирането на рамката. Шпакловайте по ръбовете частите, за да се слеят те с вратата по-добре. Обработете с шкурка.

Лесна трансформация на вратата с боя

6. Можете да боядисате вратата накрая, заедно с частите на рамката, а можете да нанесете боя върху летвите за шарката още преди ги захванете. Ако изчакате до края, използвайте достатъчно бояджийско тиксо, за да оформите зони в 2 разцветки. Основната повърхност на вратата е добре да е в неутрална краска, например бяло или светлосиво, а рамката е хубаво да се оцвети в по-наситена разцветка, например тъмносиво или червено. Можете да оформите с рамка само едната страна на вратата, а можете да изработите двете страни с рамки с различни шарки и разцветки. Така всяка страна на интериорната врата може да се впише в различните багри в стаите.

 

Източник: hgtv.com







Няма коментари


ключови думи
направи си сам, врати, боядисване на врати

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg