фирми продукти
представяме
работа
 
Ефектно дръвче за стената на стаята от картон

Интересна идея за голата стена в стаята, която се чудите какво да правите. Особено добре стои в детска стая, може да се комбинира с цветни шарки и картинки върху стената. За направата на идейката са необходими само подръчни материали, а освен това се употребяват ненужните картонени ролки от тоалетна или кухненска хартия, които иначе хвърляте на боклука. Размерите могат да варират, както формата.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон


Необходими материали:

- голяма картонена кутия или картон
- макетен нож
- няколко ролки от тоалетна или кухненска хартия
- цветна хартия в зелено
- молив
- пистолет за топъл силикон
- лепило


Инструкции:

1. Можете да оформите дръвчето от цяло парче или от няколко парчета, които да сглобите в цялостна конструкция. Тази част зависи от желаната големина на дървото и от големината на картонената кутия, с която разполагате за изработката. Разгънете добре кутията, за да очертаете върху нея формата.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон


2. Очертайте върху картонената кутия дърво, като употребявате молив. Ако искате да ползвате няколко части, сложете ги една до друга и чертайте върху цялата повърхност. Ако не сте уверени в своите умения, използвайте картинка от интернет, като я оразмерите и я пуснете на принтер на части. По-късно можете да захванете частите с тиксо или да оформите цялата основа с папие маше.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон


3. Използвайте остър макетен нож, за да изрежете по контура формата на дръвчето. Ако тя се състои от няколко части, захванете ги с тиксо, най-добре хартиено, или ги оформете с цветна хартия на папие маше.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон


4. Срежете на парчета ролките тоалетна или кухненска хартия, като широчината им трябва да е еднаква, някъде 6 милиметра, а бройката им зависи от това колко "кичесто" искате да е дръвчето.

5. Захванете с малко силикон картонените овали върху зелена хартия. Изчакайте да изсъхне силиконовата спойка и изрежете по контура с макетен нож. Тези картонени овали ще използвате за "листа" на дървото върху стената.

6. Сложете върху дървото "листата", за да тествате как ще изглежда. Ако е нужно разместете частите или оформете още. Когато сте доволни от външността на дървото, залепете върху него "листата", като ги захванете по "клончетата" хаотично.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон

Можете да залепите частите от горната страна на формата или върху страничната част. Изчакайте лепилото да стегне добре.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон


Захванете дръвчето от картон върху стената като използвате двойнозалепващо тиксо, силикон или ивички велкро. В зависимост от големината на цялата конструкция може да се наложи да употребите повече тиксо, за да не падне от стената. Ако не сте успели да сглобите частите на по-голямата форма, можете да ги захванете една до друга, без да ползвате тиксо или лепило за това.

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон

Ефектно дръвче за стената на стаята от картон

Дръвчето стои чудесно върху тясна стена, която не знаете какво да правите, за да не стои гола. Можете да комбинирате формата с цветни рисунки на приказни гори и герои върху стените. Освен това тя е изработена от рециклирани части и съвсем малко химия.


Източник: craftingagreenworld.com







Няма коментари


ключови думи
декорация за стена, направи си сам, идеи за дома

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg